keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Nyt tekis mieleni sanoa toooosi rumasti

Koulusta tulee lasten mukana tasaiseen tahtiin lappuja päätäitartunnoista ja kihomatotartunnoista. Olen aina ottanut tuon uhkan vakavasti ja tarkistanut lasten päät ja kyselly kutinat. Tänään tuli taas lappu täiden osalta.
No, niinhän siinä kävi, että nuorimmaisella on täitä korvallisilla ja niskassa. Muutamia kymmeniä yhteensä, siispä seuraava pää syyniin. Toiseksi nuorimmalta löysin yhden, kun oikein kauan etiskelin, eli varsin tuore tartunta. Minulla niitä on varmasti myös, koska nuorimmainen on nukkunut välillä hetken meidän sängyssä ja tuskin on isäntäkään näin ollen tartunnalta välttynyt. Siispä shampoon ostoon. Siihen menikin muutamat kymmenet eurot, kun kuudelle henkilölle osti shampoota ja pari täikampaa pakkauksessa olevien lisäksi.

Nyt on petivaatteet ulkona, lakanoita koneessa, tyynyt odottaa pesuvuoroaan. Varmasti voitte uskoa, kun sanon, että nyt jos koskaan toivon paukkupakkasia !

Nuorimmilta ajetaan tänä iltana hiukset muutaman millin mittaisiksi ja niin sanoi isäntä tekevänsä myös omalta kohdaltaan mutta entäs me naispuoliset. Tytär J:lla on pitkät hiukset, minulla on lyhyet mutta saattaisinpa olla melkoinen ilmestys kaljuna. Poika P:n päästä en mitään ylimääräistä löytänyt mutta toki hänkin käy läpi täipesun. Ja viikon päästä pesu on uusittava.

Siinä teille ihka aito päätäi ja eläväki vielä.Tais mennä meidän tanssilippurahat apteekkiin.Hirmuisesti yritän olla hysterioimatta. Täihän ei elä ihmisen ulkopuolella, kuin 1-2 vrk joten helpommin hoidettavissa, kuin kihomadot mutta nykyiset täikannat ovat kuulema yllättävän sitkeitä sissejä. Apteekki möikin jo suoraan tököttiä, jota täin pitäisi uskoa. No, se jää toistaiseksi nähtäväksi.

Ihanata....eipä lopu hommat tänään eikä huomenna...

3 kommenttia:

 1. :/ voi kurjuus! Kun Spede meni tarhaan, ostin shampoon varuilta. Meni joulukuussa vanhaksi. Onneksi. Nykykannat on sitkeämpiä ja "sesonki" alkaa heti kun tarhatkin.

  VastaaPoista
 2. Voi itku :( Me olemme toistaiseksi selvinneet ilman täitä, vaikka niistä koulussa välillä varoitellaankin. Koirien täihoidoista kyllä on kokemusta...

  Toivottavasti teillä on oikein hirmupakkaset :)

  VastaaPoista
 3. Ei käy katteeks tuo juttu. Silloin kun minä itse olin koulu ikäinen, oli täitä ja niitä "tapettiin" täystuholla (hui hirvitys). Omien lasten aikana ei ollut täi ongelmia, ihme ja kumma. Mutta lasten perheissä taas on.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Iloista päivää.