sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Pitäskös kirjoittaakin jotain?

Ei oo kyllä mitään mielenkiintoista kerrottavaa näin julukisesti.
Pakkasta on hitosti öisin. Tänä aamuna mittarissa oli lukema -23 astetta. Päivät paistaa onneksi aurinko ja pakkaslukema huomattavasti inhimillisempi.

Simo-kissa toi jo hiiri näytteen pari päivää sitten. Hyvällä ruokahalulla, huuliaan lipoen söi hiireltä pään ja lopun jätti nätisti lumiselle polulle. Netta-koira.. ainaisen hoivausvietin omaavana, kävi hiiren perseen hakemassa. Siis sanan varsinaisessa merkityksessä perseen. Ei siitä näyttäny muuta olevan jälellä. Onneksi usko, kun käskin pudottaa. Nyt on kyllä niin kylymää, ettei Simo mene edes päivällä ulos vaan käyttää hiekkalaatikkoaan. Hänellä on siis myös se mahdollisuus ympäri vuoden mutta kun hän on niin fiksu otus, niin vain pakkaset ajavat laatikolle.

Minun laihistelu onkin sitten se mutkikkaampi juttu. Nyt on paino tyystin jumissa vain niin on mahakin. Oikein paskamainen olotila ihan oikeesti. Välillä yritän vetää kilokaloreita reilummasti mutta ongelma on nykyisin se, että tahtoo silti mennä liian vähän ja maha jumittaa, vaikka kuituja kyllä menee. Otin ja heitällin vaakan lipaston alle, enkä sitä saakelia sieltä ota. Kaiken huippu oli, kun mittauduin yks aamu niin, että mulla oli yöpaidan lisäksi legginsit ja fleecetakki. Mittauduin kolme kertaa. Aina sama tulos. Otin sitten takin pois ja mittauduin taas kolme kertaa. Kuinkas kävikään. Vaaka näytti 5 kg !! vähemmän fleecetakki päällä, kuin ilman takkia. Siispä, mitä teen vaakalla, kun voin käyttää hoikistavaa takkia?! Hahahaha.... Hitto, ihan naurattaa. Vaakassa on ihan uudet patterit. 

Eilen sain päähän vaihtaa makuuhuoneeseen verhot. Entiset oli jo pari kk ja yleensä vaihdan vähintäin kerran kuukaudessa. Nyt venähti vaihtoväli pitkäksi. En vaihtelun halusta sentään vaihda, vaan ihan pölyn taikia. Verhot kerää uskomattoman paljon pölyä. Ikkunanpesun jätin isännälle. Se kun jaksaa aina innota siitä, miten lastaan väärin -ylhäältä alas. Täytyy lastata kuulema kahdeksikkoa. No, siinäpähän lastailee. Ikkunan nurkista pyyhin kyllä pölyt pois.

Mitä kuuluu käsitöiden rintamalle: Sukat puikoilla ohuehkosta langasta. Poika A. on tykästynyt ohkasiin villasukkiin ja kulutti tyystin puhki jo yhet sukat tälle talvelle. Niistä ei ollu edes parsittavaksi, niin oli tasaseen kuluneet. Eikä tuo ihme, että hajos, kun koko talven on pitäny. Välillä oon vaan yönseutuna käyttäny sukat pesussa ja aamulla taas on vetässy jalkoihinsa. Tein nyt sitten jo numeroa suuremmat, että mahtuis vielä ens talvenakin mutta en sentään niin suuria, ettei nyt voisi pitää.

Helle, uuni, liesi, mikä se nyt sitten onkaan, aiheuttaa harmaita hiuksia. Perskeles. Ostettiin se syksyllä 2004, kun tähän taloon muutettiin. Sinä on tuplalasi uunin luukussa, niin kuin nykyisissä on, eli sen päällimmäisen saa näppärästi irti ja voi pyyhkiä lasin kunnolla. No, se saakeli päätti tässä yks päivä pomppasta alareinan hakasistaan itekseen pois, eikä suostu enää pysymään. Toisinsanoen roikkuu pelkkien yläreunassa olevien ruuvien varassa. Avatessa luukkua se tietysti kamittaa vastaan. Täytyy avata uunin alaosassa oleva säilytyslaatikko, että uuninluukun alareuna sujahtaa laatikoon päin ja niin luukku aukeaa suht normaalisti. Muuten on kovin mielenkiintoista puoliksi avautuvasta luukusta sulloa vuokaa tai peltiä uuniin, saatika ottaa pois. En tiijä saako luukkuja ns. varaosana vai onko koko halavatun uuni uusittava?

Tälleen se tönöttää:


Kuva on siis luukun sivusta otettu.

2 kommenttia:

  1. Laku toi oravan. Ilman päätä. Ihana ylläri oven takana.

    VastaaPoista
  2. Tuo vaaka juttu on hiukan sama kuin meillä... jos nouset vaa'alle viidesti saat joka kerta eri lukeman...ja se vaihtelee paljon. niinpä meillä ei enää vaakaa käytetään vaan pidetään omaa tuntoa vaakana! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Iloista päivää.