keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Bobi kotona

Lääkärireissu takana.
Ensin lääkäri kuunteli sydämen ja kaikki siltä osin kunnossa. Oli vaan melkoinen homma, kun Bobi ei hallunnut stetoskooppia iholleen, vaan ravahti kiivetä minun olkapäälle. Onneksi varauduin siihen ja mulla oli luja ote valjaista. Rauhoituspiikin nähdessään Bobi vilautti kauniin hammasrivistön esiin. Oli pakko napakoittaa otetta entisestään, että lääkäri sai pistettyä perspuoleen. Meni noin 10 minuuttia ja koira nukku...tai torkkui. Reagoi kyllä hyvin mm. toisen koiran ääneen.
Verikoetta oli ottamassa kaikkiaan kolme ihmistä ja vaikka Bobilla oli myös kuonokoppa, yritti se silti purra. Kävi juuri niin, kuin entinen omistaja kertoi.

Verikokeistakaan ei löytynyt syytä kohtauksille. Kaikki arvot ovat ns. viitearvoissa. Nyt aloitetaan heti huomen aamulla epilepsialääkitys ja tarvittaessa eli kohtaukseen menee sitten Stesolid peräruiske. Kestää pari viikkoa ennen kuin lääkevaste alkaa tulla. Jos kohtaus tulee lääkityksestä huolimatta, on otettava heti yhteys lääkäriin. Muussa tapauksessa seuraava käynti on noin kk kuluttua, jolloin otetaan kontrolliverikokeet eli tarkistetaan lääkepitoisuus. Sehän täytyy saada ns. hoitotasolle.

Aivokasvaimen olemassaolo ei ole edelleenkään pois suljettu mutta toivotaan, että kohtaukset johtuvat primääristä epilepsiasta, jota on kuulema kauempana Bobin suvussa. Mikäli lääke ei ala antamaan vastetta, on kyseessä kasvain.

3 kommenttia:

  1. Eli vielä jatkuu jännitys elämässäsi? Tuo odottamisen tuska on se pahin, mitä voi olla. Mitä Oili sanoi sinulle? Lita vaikka privana! Osoitteen tiedät

    VastaaPoista
  2. toivotaan parasta! tsemppiä! <3

    VastaaPoista
  3. Sinnikäs, kun tainnoksissakin yrittää purra. Toivottavasti lääkitys auttaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Iloista päivää.