maanantai 3. marraskuuta 2014

Mietintää ja pohdintaa

Olen useiden ryhmien ylläpitäjä fb:n ihmeellisessä maailmassa. Useita kertoja olen törmännyt siihen, että raavaat miehet väittävät vastaan, kun joudun huomauttamaan esim. ryhmän säännöistä. Kolahtaako se miehiseen itsetuntoon, kun nainen tulee huomauttamaan? Käykö se arvoon arvaamattomaan?
Toki sitä tekee naisetkin ja naisvaltaiset ryhmät ovat oikeastaan pahimpia. Naiset vaan enemmänkin haastavat riitaa keskenään, jolloin siihen(kin) joutuu puuttumaan.

Viimeksi tänä aamuna tuohon miehisen itsetunnon kolahdukseen törmäsin. Kysyttiin mikäs moderaattori sinä ole? Minusta se nyt oli aika selvää, jos tekstini perässä luki -yp. Se tarkoittaa ylläpitäjää. 
Viikonloppuna oli edellinen tapaus, josta tässä lainaus: "...Meinaatko että sinä omaat omankädenoikeudet ja määräät Suomen kaikki ryhmät? Ehkä myös opettelet hiukan sääntöjä.sittenkun sinäkin osaat hoitaa omat hommasi niin eiköhän muutkin kansiot hoida. Minä en valvojana kehtaisi toimia toisten pitämissä ryhmissä."

Hmmm... sitä voi jokainen ryhmiin kuuluva tarkistaa ne ylläpitäjät jäsenistä. Klikkaa vaan jäsenet -> kaikki jäsenet -> ylläpitäjät. Jos jollekin ei sovi ryhmän säännöt, eikä seurassakaan ole kehumista, niin ryhmästähän pääsee pois.

Ylläpitäjänä joutuu venyttämään pinnaa ja sietokykyään aivan äärirajoille asti. Haukutaan natsiksi, paskaksi, hulluksi ja ties miksi. Natsikortti on sitä laatua, että se avaa kyllä oven ryhmästä ulos ilman huomautusta kielenkäytöstä. Muissa haukkumanimissä yleensä huomautan ensin.

Netissä on niin helppoa tulla toisen tontille ja talsia varpailla. Monelle nettietiketti tuntuu olevan varsin vieras. Ei ymmärretä sitä, että myös netissä on olemassa käytöstavat. Siellä on sääntönsä aivan, kuin live-elämässäkin. Joillekin se vaan tuntuu olevan hakusessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Iloista päivää.