perjantai 4. heinäkuuta 2014

Nuorimmaisten kanssa reissussa 26-29.6. 2014Ps. Kuvat suurenevat klikkaamalla.
Torstaiaamuna 26.6. startattiin kohta Alahärmää. PowerPark:ssa päälle kyytiä ja yöpyminen Jääskän Loma Huoneistohotellissa . Huone oli siisti ja sängyt tosi hyvät nukkua. Tai kaksi sänkyä ja kaksi varavuodetta. Isäntä tosin joutu toiseen varavuoteeseen, kun poika A halusi nukkua sängyssä. Varavuode oli toisella seinustalla ja se oli aralle pojalle hiukan hankalapaikka nukuttavaksi. Siispä iskä kärvisteli huonommalla sängyllä. Kevyelle pojalle se varmasti olisi ollut ihan hyvä nukkua.


Poika A ei oikein päässyt huvipuistossa vauhtiin mutta E otti kyllä kyytiä koko rannekkeen hinnan verran.

Kauhavalta suunnattiin sitten Pohjanmaalle. Kävästiin ensin Kokkolassa isännän siskon porukkaa moikkaamassa. Yöksi mentiin keskellä Ei mitään. Sysilammen vuokratuvalle, kansallispuistoon. Siinä olikin pojilla ihmettelemistä, kun ei ollut sähköäkään. Minulla oli lähinnä mielenharmina eväät, jotka saattaisivat alkaa kävelemään meitä vastaan jääkaapin puuttuessa. Onneksi sää oli viileähkö.
Eväiden kantomatkaa oli 700 m. Keskellä suota meni kyllä auton mentävä tie mutta portit olivat visusti lukossa, joten ei muuta kuin kävelemään. Kävihän se lenkkeilystä, etenkin isännälle ja pojille, kun kantoivat tavarat ja petivaatteet mökille. Minä raahasin vain yhden kuorman.Tarkoitus oli olla kaksi yötä ( 60€ / yö, sisälsi saunankäyttöoikeuden ) mutta mökin toinen puoli oli ns. avoin, eli sinne voi tulla kuka vaan ja koska vaan yöksi. Ei tuntunut oikein... miten sen nyt sanoisi..meidän jutulta. Ketään ei kyllä onneksi sinne ilmaantunut 27-28.6 välisenä aikana. Edellisenä yönä siellä oli vieraskirajan mukaan ollut yöpyjiä.

Tässä avointupa, jonka ovessa ei ollut lukkoa mutta ei kyllä salpaakaan.Meidän vuokraamassa tuvassa, jossa oven sai lukkoon, oli vain yksi kerrossänky. Niinpä hiissattiin tuosta isommasta tuvasta nuo kaksi patjaa. Olivat muuten painavia patjoja. Mitä lienevät..vanhoja armeijan patjoja kenties.

Näin pieni oli vuokratupa. Justi ja justi mahtui nuo patjat tuohon lattialle oven eteen. Kävelemään ei enää mahtunut. Mutta hyvinpä tuo nukutti. Herättiin seuraavaan päivään vasta klo 9.30.
Tässä hiukan kaapinsisältöä ;) Ei hirveästi houkuttanut ruoanlaittoon. Paistettiin pihvit nuotiolla. Siinä riittikin isännälle syöntiurakkaa. Pihvejä oli noin 10 , eivät mitään isoja. Mitä lie Kasleria olleet. Mutta... Pojat söi vain 2 / nuppi ja isäntä veti sitten sen 6 ! Minä en voi edelleenkään syödä oikein mitään refluksin takia. Saipahan isäntä ainakin mahansa täyteen.


Sauna oli suuri sisätiloiltaan. Lauteille olisi mahtunut ainakin parikymmentä kerralla. Löylyt oli makoisat. Minä sain saunoa ihan itekseen. Poika E ja isäntä saunoivat ensin. A nyt ei saunaan lähde, jos ei ole pakko. Meinanneeko RölliPeikoksi isona ruveta.Uimaan ei hirvinnyt kukaan. Oli melkoisen kylmää vettä. Eikä ihme. Onhan järvi keskellä suota. Jotain kaloja siinä näytti hypähtelevän ilta-aikaan.


Peura piti seuraa, kun köröteltiin Salamajärveltä pois. Pitkän matkaa mennä jolkotteli auton edellä. Kun me pysähdyttiin, pysähtyi peurakin. Ikään kuin odotellakseen tullaanko me vai ei.


Seuraavana päivänä matka jatkui Karstulaan Myllyjoen uudelle Camping alueelle (löytyy Wanhat Wehkeet alueelta), josta vuokrattiin mökki. Uuden uutukainen ja hinta sen mukainen. 95€ / yö. Tynnyrisaunaa sai käyttää vapaasti. Saunavihkoon vaan varaus...Tai niin sitä kuviteltiin ja niin respasta sanottiin. Mutta joku vihmerä oli keksinyt laittaa naisten ja miesten vuoron sillä aikaa, kun olimme hohtokeilaamassa. Se vihmerä oli karavaanari. Miehet pääs sitten saunaan mutta minulla se meni ohi suun.
Piipahdettiin Kyyjärvellä tuttavia moikkaamassa ja matkattiin Kyläkauppa Keskisen kautta kotiin su 29.6.
4 kommenttia:

  1. onpas ollu reissu :) meijän vanahin poika tuli just tänään reissusta,kävin kans tuolla Power Parkissa...

    VastaaPoista
  2. Samoissa maisemissa näköjään on reissailtu :)

    VastaaPoista
  3. Teillä on ollut monivaiheinen reissu. ;) Tänä kesänä oli pitkään niin viileää, että saunominen on ollut ihanan lämmittävää. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Iloista päivää.