sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Peitto valmis

Painoa peitolle kertyi 318g ja kokoa 90cm x 71cm.  Lanka ei ole niin pehmoista, kuin olin alkujaan kuvitellut. Lanka on Kotikulta Pehmoinen. Taisin mainitakin sen tuolla aiemmassa kirjoituksessani. Koukkuna käytin 3,5mm. Langan värien paksuusero oli myös näppiin tuntuva. Paksuin näistä kolmesta väristä on tuo mintunvihreä ja ohkasinta valkoinen. Lanka on siis 100% akryyliä. Pesusuositus 40 astetta. Yllättävän paljon siis.


Aluksi mietiskelin laittavani fleecevuoren mutta jätin sen kuitenkin pois. Olis ehken tullut liian jäykkä peitto. Olisiko sitten isompi koukku ollut kenties ratkaisu pehmeyteen, tiedäpä tuota. Valkoiselle langalle olisi saattanut olla 4mm koukku ainakin liian suuri. Jos olisin ollut hiukkankin fiksu, olisin saattanut kokeilla koukkua nro 3.75mm mutta enpä ollut.


Peiton on siis kelvattava sellaisenaan.

Nyt vaan odotellaan, että "Eetvartti" putkahtaa maailmaan. Kaikki on valmista.


11 kommenttia:

 1. Onpa kaunis peitto. Inspiroiduin myös tekemään aiemmin postaamasi vauvan tossut, samalla periaatteella.

  VastaaPoista
 2. "Eetvartille" on ihana peitto valmiina ☺

  VastaaPoista
 3. Onpa "Eetvarttin" kiva köllötellä lämpimässä peitossa;)

  VastaaPoista
 4. ihana peitto "Eetvartille"

  VastaaPoista
 5. Onnittelut tulevasta arvonimestä, kyllä mummi/mummo on hieno titteli.
  Pitsikaulukset ovat tosiaan taas tulleet muotiin. Olen jo täkäläisessä telkkarissa parilla uutistenlukijallakin huomannut sellaiset.

  VastaaPoista
 6. Ihana malli ja värit peitossasi!

  VastaaPoista
 7. Kaunis peitto!
  Kiitos vierailusta blogissani :) En tiennytkään että että virkkaamani joulunpunainen matto oli likitetty johonkin. Ei se tosin mitään haittaa jos joku on saanut siitä inspiraation maton virkkaukseen ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Iloista päivää.