tiistai 14. tammikuuta 2014

Pakkasta pirusti !


Ulkona lämpötila -19 astetta. Oikein on siis rapsakka keli. Sisällä lämpötila 18.8 astetta. Minulle sisällä oikein sopiva. Voi olla, että muu perhe on ihan toista mieltä.
Miksi tiedotan säätilasta? No, sen takia, että pidän tätä omana päiväkirjanani, jota lueskelen mahdollisesti myös ensi talvena, jos olen elossa, verratessa talvenkulkua.

Talitiaiset lentelevät tiiviisti ruokapaikan ympärillä. Raukkaparat, pakkasessa. Yritän pitää lintumökin täynnä auringonkukansiemmeniä. Saavat edes kylmissään mahansa täyteen. Siemmeniä säilytän vanhassa maitotonkassa. Ei pääse hiiret suoraan sieltä syömään, vaikka nälkä kai se on niilläkin. Kyllä ne käy lintumökin alla natustelemassa. Käy siellä rottakin. Siitä nyt en niin hirveästi tykkää mutta elollinen se on sekin ja maha huutaa ruokaa. Tässä taannoin rotta oli keskellä pihamaata. Netta sitä yritti hoivailla. Laskin Bobinkin ulos siinä toivossa, että olis laittanu rotan autuaimmille maille, vain katinkontit. Pökki vaan sitä takalistoon, kuin käskien " juokse kuomaseni, juokse !" Enpä sitä minäkään hengiltä saanut, vaikka seisoa tojotin imurinputki kädessäni. Rotta oli vaiviintunut. Vikisi vaan, kun siirsin sitä ja käveli hyvin hitaasti ja vaivalloisesti. Siirsin sen puskan viereen ja komensin koirat pois. Siinä samassa puskassa oli rotta seuraavanakin aamuna -hengettömänä.

Bobi ei ole suostunut syömään tänä aamuna. Viisas koira. Tietää, että sitten tulee isompikin hätä ja olisi pakko mennä ulos ! Kusasemassa kävi lähimmän puskan juureen ja senkin asian toimitti miltei kävellessään. Ei kerennyt edes koipeaan nostamaan. Bobin varpaat kramppaa helposti mutta niin kramppaa nykyisin Netankin. Eilen jo olin menossa kantamaan Netan sisälle, kun askel hiipu niin pahasti mutta kannustuksen voimin mummelikoira tuli omin avuin sisätiloihin tarpeiltaan.Lunta ei siis tuon enempää ole, eikä säätiedotteiden mukaan ole tulossakaan. Luistinrataa jäävyttelevät. Onhan täällä jäähallikin, joka muuten melkein näkyy tuossa kuvassa mutta ei tenavat ole sinne olleet innokkaita menemään, joten tuo ulkoluistinrata on ollu kovin mieleinen. Se näkyy tuosta kuvasta, kun klikkaat kuvan suuremmaksi. Tai ainakin verkkoaidat näkyy.

Oskari-kissa on tykästynyt saunomiseen. Joka kerta tulee istumaan lauteille. Välillä käy ihan ylimmällä lauteilla ja kun tulee liian kuuma, siirtyy keskimmäiselle lauteelle. Istuu saunassa niin kauna, kuin se jonka kanssa on sinne mennytkin. Suihkussa ei sentään vielä käy, vaikka en pitäisi enää sitäkään ihmeenä.

5 kommenttia:

 1. Pakkasta meilläkin -16 luntakin vähän.Ihan Oskari-kissa :)

  VastaaPoista
 2. -20.7 Näytti meillä aamulla pakkasta. Lunta on saman verran ja reilusti jo on päivä pidentyny.
  Mukavaa pakkaspäivää:>)

  VastaaPoista
 3. Suurinpiirtein samanverran on lunta meilläkin.

  VastaaPoista
 4. Hauskaa kerrontaa sulla. :) Kovasti toivotaan lunta lisää ja kunnon talvea siltäkin osin.

  VastaaPoista
 5. Täällä taitaa olla lunta suunnilleen saman verran. :-)

  Mä laitoin linnuille ruokaa tarjolle mutta palloilla ei ole näkynyt ruokailijoita.;-) Lintujen ääni kyllä kuuluu.;-)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Iloista päivää.