tiistai 8. lokakuuta 2013

Sukkia

Nyt on menossa sukkabuumi. Talvi tekee tuloaan ja se tietää villasukkakautta. Kolmet neulottu ja päätelty. Neljännet puikoilla ja viidennet vielä täysin lankoina. Laitan sitten aikanaan kuvantapaista, jos niissä on mitä kuvata.

Ulkona on oikein mukava syyssää. Lämpöasteita kymmenkunta. Suurimmassa osassa lehtipuita on vielä lehdet. Vaahterakin pöllöttää vielä vihreänä, vaikka monen naapurin vastaavat puut ovat jo vaihtaneet syysväreihin ja pudotelleet lehtiään pitkin pihoja. En tiedä liekö tuo meidän Vaahtera jotain toista lajia, kun se ei ikinä edes tule voimakkaisiin väreihin vaan pikemminkin paskanruskeaksi. (Krääks... olipas taas sanavalinta. ) Eipä siitä saa taaskaan kummoista syysasetelmaa tehtyä. Vaahterasta siis. On siis mentävä kyselemään naapureilta, josko saisin lehtiä kerätä.

Tulevana viikonloppuna poika A lähtee paikallisen seurakunnan leirille. Leiri on yön yli kestävä. Seuraavana viikonloppuna on sitten E:n vuoro. Kovasti pojat tykkää niistä reissuista. Siellä on kaverit ja siellä on paljon erilaista tekemistä. Vaikkakin emme kuulu seurakuntaan. Seurakuntaan kuulumattomat maksavat tuplaleirimaksun ja se on oikein se. Ennen oli sama maksu kaikille mutta ehotin sitten kirkkoherralle, että josko saatais maksaa vaikka tuplana, kun ei kerta kirkollisveroakaan makseta. Niin he nyt sitten ottavat kaikilta seurakuntaan kuulumattomilta kyseisen summan. Pojat saavat aikanaan päättää sitten ite liittyvätkö seurakuntaan vai ei. Se on jokaisen henkilökohtainen asia.

Sitten kissa-asiaa. Meille muutti Oskari joitain aikoja sitten. Oskari on oikea Duracell. Joka paikassa päälaellaan menossa. En ikinä kuunaan ole tavannut yhtä vatipäistä kissanpentua. Energiaa on niin paljon, että varmaan sillä määrällä hoitaisi koko kotikatumme sähköntarpeen. Onneksi ei paljon tee pahojaan. Ei siis toistaiseksi ole repinyt muuta kuin yhden paperisen lampunvarjostimen. Tosin varjostin oli iso. Paino sanalla oli. Raapimapuutaan käyttää ahkerasti. Vesisuihkepullo on ollut hyvänä apuna koulutuksessa. Nykysin kun vain näkeekin pullon, tietää jo tiekirjansa muualle. Pöydän takalaidalla on lupa istua, koska tykkää katella ikkunasta.
Oskari harrastaa tyhjässä pesukoneen rummussa juoksemista. Sitä tosin seurasi se, että minusta on tullut ihan neuroottinen. Vaikka totean pyykkikoneen tyhjäksi, kun tätytän sitä, tarkistan aina vielä kissan fyysisen sijainnin, ennen kuin läiväsen koneen luukun kiinni ja koneen käyntiin.

" Tais mennä pari kierrosta likaa..."


Kuvat suurenevat klikkaamalla.

Lisäksi hän harrastaa hiusten haromista. Tupeeraa, kampaa ja järjestelee. Kampa on vaan Oskarilla liian teräväpiikkinen. ;)

Pakko olla hattu päässä, ettei päänahka lähe irti. Istuu siis hartioilla, kun olen tietokoneen äärellä. Tosin olen siinä paljon ja usein, kun persaukseni ei kestä istumista pehmeällä tuollilla, joten neulon tässä koneen äärellä. Silloin, kun neuloin Japaniin lapasia, tein pitkää päivää. Jopa 10-12 tuntia päivässä pelkkää neulomista. Siinä rytäkässä meni häntäluu vissiin jotenkin vinttaan tai suivaantu vaan muuten nojatuolissa istuessa, joten vain kovatuoli on enää hyvä. Muuten tulee särky, joka herättää myös yöllä.

Mukavaa viikonjatkoa Sinulle.


9 kommenttia:

 1. Loistavia kuvia - Oskari vaikuttaa hyvin energiseltä pikkukissalta! ;) Kissalta saa kampauksen ja päänahan hieromisen. :D

  VastaaPoista
 2. Teitä on kohdannut suunnaton kunnia ja siunaus saadessanne kotiinne SUUREN persoonan pienessä paketissa... Julmetun suloisessa ja pehmeässä... Oskari-paketissa.

  The Oskari vaikuttaa Kissalta isolla Koolla. :) juuri oikeaoppisesti täyslaidallinen kissaenergiaa 24/7. Aivan ihanaa!! :D

  VastaaPoista
 3. aikamoinen kissa-viikari näkkyy olevan :D

  VastaaPoista
 4. Ihana Oskari; juuri mun värinen kissa.

  VastaaPoista
 5. Kiva tuo teidän kissa. Luulin fb:n sivulla, että kuva oli netistä poimittu, en huomannut siinä nimeäsi. Mutta että se onkin ihan ikioma katti, joka on siellä laonneena hamsterinpyörässä juoksemisesta :)
  Kuulostaa oikeinkin selväpäiseltä tuo, että annatte poikien tutustua srk:n toimintaan, vaikka ette sinne itse kuulukkaan. Kunpa jokainen vanhempi ajattelisi näin, jopa ne jotka väkipakolla lapsiaan srk:n tilaisuuksiin vievät. Tiedän niin monta surullista tapausta kun lapsi on vielä murroosiässäkin piiskan uhalla otettu mukaan kaikkiin tilaisuuksiin. Siinä ei silloin paljon jää vaikuttamaan ja tule vakuutetuksi Taivaan Isän armosta ja rakkaudesta, hallaa tekevät he, jotka pakottavat. Tämä on minun mielipiteeni.

  VastaaPoista
 6. http://pirjopon.vuodatus.net9. lokakuuta 2013 klo 10.07

  Kiitos kommentistasi! Suorastaan riiviö tuo sinun kisusi on, mutta silti niin suloisen ihana! Minulla on vähän saman sorttinen Villiina-kissa, mutta on jo hiukka rauhoittuntu!

  VastaaPoista
 7. Kyllä sukka-buumi on yhessä sun toisessakin huushollissa meneillään tähän aikaan vuodesta. Minäkin olen saanut jonkun sortin mielenhäiriön ja neulonut tämän vuoden aikana 18 paria sukkia (19 pari tekeillä) ja 6:t lapaset. Ihan normaaliahan se on muille paitsi minulle joka olen ollut ikäni huono neuloja. Kuvia en voi julkaista kun ovat pukinkonttiin menossa.
  Kyllä kissasi rauhottuu kunhan alkaa "aikuistua" eikä siihen kauaa mene.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tilaan ajanOskarilta, föönäys ja raidat+ kynsintä.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Iloista päivää.