torstai 19. syyskuuta 2013

Reissussa 13-15.9.2013

Olitiin isännän kanssa Kauhajoki - Isojoki maisemissa edellä mainittuna ajankohtana. Ihan oltiin kahestaan.
Kyllä piti kuulkaas kahteen kertaan katella ympärilleen, että voiko olla ees totta. Isäntä, joka tykkää kalastaa, oli ottanut mökin, jonka äärellä ei ole vettä muuta kuin vesihanassa ! Meni kyllä hetken nieleskellessä. Minä en kalasta mutta tykkään kuunnella veden ääntä ja ihailla "Pielisen pintoo". Niin, Pielisen pintoo olen lapsuuteni ajan ihaillut ja vielä nuoruutenikin. Sitä kaipaan. Täällä missä asutaan, ei järviä ole ihankaan liki. Monta kilometriä on mentävä ennen kuin rapakko tulee vastaan. Merikin on muutaman kilometrin päässä mutta se ei välttämättä ole minun juttuni.

Mökki oli kyllä ihan hyvä. Sänkyjä oli kaksi + levitettävä laverisohva. Saunaan - sinne olis mahtunut ainakin 12-15 ihmistä. Mökki on alkujaan ollut turvekylpyjen tyyssija. Se selittänee saunan kokoluokan ja pesuhuonekin oli enemmän kuin tilava.Lauantaiaamuna isäntä sitten päätti keittää kahvit kirjaimellisesti.... lattialle ! Niinpä se tiesi hiukan siivoushommia. Ai, että mulla oli hauskaa... isännällä ei.


Lauantai-iltana isäntä rupes nukkumaan jo klo 20. Siinä sitten yksikseni tuijottilin kynttilän valoa, kun takan loimu oli jo hiipunut ja kahtelin telkkarista ohjelmia vuoden annoksen kerralla.Aamulla olisin nukkunu tietysti pidempään, kuin klo 7 mutta isäntä päätti herätä ja ihmekös tuo, kun kellon ympäri unta kisko menemään ja lämmitti sitten saunan heti samoilla askelilla.

Sauna: tuon kiukaan sijoittelu ei oikein kolahtanut. Jos vessanpytty oli hassusti, niin oli kiuaskin. Perse oli palaa kun sullo ittesä kiukaan ja kaiteen välistä luukun luo, että sai lisättyä pökköä pesään.


Vessa: Pytty hauskasti keskellä lattiaa ! No, onpahan siivoojalle tilaa pyöriä, eikähän tuon käytössä ollut mitään ongelmaa. Jotenkin vaan näytti hassulta.Mutta hauskaahan meillä oli. Sää oli oikein suosiollinen. Yli 20 astetta lämmintä ulkosallakin. Käväs kyllä mielessä ennen reissuun lähtöä, että meidän tuurilla ollaankin jossain telttamajotuksessa ja suunnattomassa vesisateessa mutta olispahan tuuletus ainakin toiminut telttakankaiden hulmutessa tuulessa ja tuiskussa.

Tässä joku syntyperänen pohojalaane:


Maisemat saunan puolelta.


Ja sitten etupuolelta. Huom. komia pelargonia ( muovia ).

Olihan meillä oikein roihujakin mukana ja kynttilä jos toinenkin, vain kovin jäi vähiin niiden tuhoaminen. Oli tuo mökin muotokin jo semmonen, että olis pitäny istua yö ulkona mieli nähä mittään roihuja.

Tässä paikallisia maisemia autonikkunasta käsin kuvattuna. 


Käytiin Kauhajoella kiertelemässä. Isäntähän on asunut siellä muutaman vuoden lapsuudessaan.
Tämä oli aika hilpeyttä herättävä parkkipaikka. Katoppa miten kätevästi Kauhajoella ohjataan liikennettä:

Samanlaisia "aukkoja" oli kaksi. Toisesta tultiin parkkipaikalle ja toisesta sitten ulos. Noiden merkkien vastapuolella oli merkit -Kielletty ajosuunta ja -ajoneuvolla ajo kielletty. Tuo kuva on parkkipaikalta käsin kuvattu, kuten näkyy. Hetki meni tuotakin pällistellessä, ennen kuin tajusin mitä nään. Ai hitto, että veti syytä hymyyn. Ei ihan joka kunnassa / kaupungissa tuota näekään.

Kansallispuistossa olisin ollut vaikka kuinka kauan. Ai, että minä nautin veden tuijottamisesta ja hiljaisuudesta. No, tällä kertaa sitä hiljaisuutta ei kyllä ollut, kun joku koululuokka mekasti lähistöllä nuotion ympärillä mutta olipa sentään vettä ja tyyni sää.Liekkö ruuvit löystyneet, vai tekeekö ikä tepposiaan, kun yllätin itteni pyllöttämässä perse pystyssä puunjuurelta kuvaamassa jäkäliä polvet tiukasti sammalikossa.
Lauhanvuorellakin käytiin. Isäntää korkeanpaikankammoisena pikkusen hirvitti, kun torni kuulema huojui. En minä vaan mittään huomannu.
Alaspäin katottuna näytti tältä:


Arvata voi, että isäntä ei alaspäin kurkkinut. Tanakasti maanpinnalla oli parempi olla.


Sitten Kivijata.Oli siellä kivi poikineen. Pitkospuita pitkin yli ja kinttupolkua eteenpäin. Kilometrin verran käveltiin suuntaansa ja käännyttiin takasin. Ei jaksettu siinä helteessä kävellä purolle asti. Oli ihan helevetillisen kuuma, vaikka syyskuu puolivälissä. Ehkä ensi kesänä jonain viileämpänä päivänä..
Reissu oli siis kaikin puolin mukava, vaikka se järvi tai lampi puuttuikin mökin kohdalta. 
Kotona oli kaikki hyvin. Oli pyykätty ja siivottukin. Kaikki 5 tenavaa olivat kotimiehinä.


6 kommenttia:

 1. kerranki teitä onnisti!kiva mökki,kivalla paikalla :) mulla samanmoinen korkean paikan kammo,tuskin oisin uskaltanu ees kiivetä sinne torniin...(Mulla,joka nuorena rakastin linnanmäen vauhikkaimpia laitteita)

  VastaaPoista
 2. Mäkin pelkään korkeilla paikoilla. ;)

  Hyvä, että reissu sujui hyvin ja mökki oli kiva. :)

  VastaaPoista
 3. Murun kohtalo selvisi eilen :`(

  VastaaPoista
 4. Suvin kanssa samoilla linjoilla! Oikein jännitti, minkälaiseen mökkiin tällä kertaa olette joutuneet, niistä epäonnistuneista valinnoista voisi varmaan kohta jo kirjan kirjoittaa! Tuo Lauhavuoren kansallispuisto kuulostaa/näyttää mukavalta paikalta.

  VastaaPoista
 5. Suvin kanssa samoilla linjoilla! Oikein jännitti, minkälaiseen mökkiin tällä kertaa olette joutuneet, niistä epäonnistuneista valinnoista voisi varmaan kohta jo kirjan kirjoittaa! Tuo Lauhavuoren kansallispuisto kuulostaa/näyttää mukavalta paikalta.

  VastaaPoista
 6. No onhan teillä ollut hauska matka!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Iloista päivää.