sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Muikkukukko


Muikut oli tarjouksessa 9.90€ / kg perattuna, joskin päät oli tallella ja koska inhoan niitä, ne leikattiin pois. Niinpä tuli kukko tehtyä. No onhan tuossa lihhoohi. Porsaan ulkofilettä ja Amerikan pekonia. Hyvälle oli. Rasva roiki suupielistä. Muikkuhan on kuivakka kala ja vaatii rasvaa ;) Pekonista sitä irtos hyvin.

Kuoritaikinaan laitoin vettä ( tietysti), ruisjauhoa, hiivaleipäjauhoa ja vehnäjauhoa, suolaa ja voisulaa.
Kukon kuorrutus uunissa noin 280 astetta tunnin verran Sitten kukko folioon ja haudutus 125 astetta kolme tuntia.

6 kommenttia:

  1. Kuvakin vie jo kielen mennessään, nam.

    VastaaPoista
  2. ai että silmillä söin ison palasen siun muikkukukkoa.hyvää on nam.

    VastaaPoista
  3. Ihka oikea muikkukukko. Aika kalliita on muikut teilläpäin. Viimeksi kun muikkukauppias kävi meillä niin olivat 3 € kilo, tosin perkaamattomia.

    VastaaPoista
  4. Jo vaen tuota olis voinut lappoo huutokoskee kohti ihan ähkyyn asti;)

    VastaaPoista
  5. ompas herkullista muikkukukkoa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Iloista päivää.