Oltiin perillä p*****maalla (ite asutaan vakka-Suomessa) noin klo 11.45. Siis 15min etuajassa. Autotallin ovi oli sepposen selällään. Siellä hääri peltohaalareissaan ja kumisaappaissaan mieshenkilö (arviolta 55v), huiskien lattiaharjan kanssa. Oli kuulema justiinsa tullut peltohommista.Tuomo alko jo siinnä vaiheessa minua tönimään. Varsinainen mökinomistaja, vanhahko mies oli kyllä mukavan oloinen...ja toinen mies osottautui hänen pojakseen. Poika suoritti siivousta...niin mitä siivousta, kysynpähän vaan. Tallihuoneen matot oli niin paskaset ja roskaset, etten hirvinnyt paljasten jaloin kävellä. Hämähäkin verkot roikkui nurkista niin lattiatasolla, kuin katossakin.
"Pappa" innoissaan kertoi, miten hyvä keksintö on kun koko seinän (=autotallin kippioven) saa auki. Toiset mukamas oikein nukkuvatkin "seinä" avoinna. Lämmintä vettäkin kehui keittiöön tulevan: loppui pestessäni kahta kahvikuppia ja lautasta. Ulkovessa...se oli jo kulttuurinähtävyys. Paperia muutama kostunut palanen. Vajaa rulla löytyi sentään keittiöstä mikron päältä. Haju vessassa...no se nyt on mitä on. Sateen kastelema, viittä vaille homeessa oleva räsymatto koristi huussin lattiaa.
Sauna: Se oli hyvä. Oikein kunnon löylyt. Puulämmitteinen...kun vaan ensin revittiin sytykkeeksi mukana ollut Iltasanomat. Muuta sytykettä kun ei siis todellakaan löytynyt. Puut olivat kuusen pintoja. Ei mitään klapeja. No lämpis niillä sauna ja pihvitkin paistuivat grillissä.
Vene...Se varmaan pysyisi pinnalla...mutta toisesta airosta puuttui lähes kokonaan lapa ! Ja jos katotte tarkkaan laiturin kuvaa, huomaatte että sitä on korjattu...milläs muulla kuin putkimiehen teipillä(=ilmastointiteipillä). Se käy moneen paikkaan...näköjään.
"Pappa" näytti ja kehui parakkia joka rojotti noin 100 metrin päässä. Siis semmonen työmaaparakki. Siitä tulee toinen vuokramökki !! Oikein katoksenkin kehuivat tekevänsä. Kattoon oli jo pellit läntätty ja toiseen päähän oli paneelia jo naputeltu. Voi perkele, sanon minä. Älkää vaan kukaan moista vuokrata !