tiistai 11. kesäkuuta 2013

Kotiuduttu jo aikaa sitten

Miniloma kesti siis vuorokauden verran. Tarkempi sijainti lomalle oli Merikievari.
Mökki oli, oli, olihan se kelohonkainen pienen lammen tapaisen rannalla.
Varatessa isäntä oli kysynyt, että onhan mökissä sauna. "On, on, lämmitetäänkö valmiiksi?" "No, ei. Saunaa on mukava lämmittää. " Joo-o, jälkiviisaana voisi jopa sanoa, että olis pitäny ottaa se valmiiksi lämmitetty vaihtoehto. Nimittäin, sauna oli puolet neljän henngen mökin koosta. Kiuas oli noin 170cm korkea pata ja sen lämmittäminen kesti 5-6 tuntia !! Eipä sanoneet mitään mökkiä varatessa. Äkkipäätähän sitä voisi kuvitella, että tuommoinenkin asia olis aika oleellista kertoa. Siinä sitten ihmeteltiin nokisen väristä saunaa suut auki. Koko mökki haisi savulle. Kuului asiaan. Pitihän häkälöylytkin heittää ennen saunomista. Kukapa sitä nyt sitten olis kerenny riittävän montaa tuntia lämmittämään, kun iltapuoleen sinne vasta mentiin ja tanssimaankin oli kovasti tarkoitus päästä. 3 tuntia lämmitystä ja isännät saunaan. Me naiset ei viititty persustaa noeta. Tyydyttiin suihkuun.

Mökissä ei sinänsä mitään vikaa. Tosin mitään siivousvälineitä ei ollut, joten tulimme siihen tulokseen, että siivonnevat ite. Liinavaatteet ja pyyhkeet kuuluivat hintaan mutta tulitikkuja ei löytynyt mistään. Piti siis käydä jonkun ne ostamassa.

Lampi oli hiukan ruoppaamaton mutta kyllä sinne olis laiturilta ja toiseltakin uimaan päässyt. Arvatkaa kävikö kukaan. Just kun oli hyvä suunnitelma pulahtaa, oli Rantakääme jo ehtinyt ennen meitä. Siihen jäi uintihaaveet meiltä kaikilta. 

Kamerakin jäi kotiin, vain liekkö tuolla väliä. Siellä lammessa se olis nyt kuitenkin.

Mukava oli tanssia, vaikka meinas isännällä väsymys (?!) yllättää. Karaokessakin molemmat miespuoliset pitivät puolensa. Minä en sentään kiekumaan ala.

Mut hauskaa oli. Sitä seuraavaa lomaa odotellessa, vaikka Sinitaivasta...
klik

Edit: Kotona oli kaikki hyvin. Olihan meillä kotona kaksi täysi-ikäistä lasta kahden nuoremman vahtina.

2 kommenttia:

  1. Kun poistin syötteenkijan käytöstä, niin harmi kun en näe koska on tullut uusia juttuja. Ei tule pelkän linkin takaa piipahdettua kovinkaan usein.

    Tule tänne "lomalle" ;D Sauna lämpeää tunnissa, mökkirannassa voi käydä uimassa. Tekemistäkin keksisin (työleiri ;D ) *ja jos joku ei nyt ymmärtänyt vitsiksi, niin olkoon, toki tänne saa tehdä visiitin jos haluaa*

    VastaaPoista
  2. kyllä on saunan lämmitys kestänyt tovin ja sitten olis ollut uima kaveriksi käärme,hui olkoon.mieluusti sitä on suihku puolella.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Iloista päivää.