perjantai 4. tammikuuta 2013

Parempaa tätä vuotta

Puntarin näyttäessä hurjaa lukemaa, olin päättänyt jo aikaa sitten alkaa kontrolloimaan lisää syötäviäni. Uudelta vuodelta se alkakoon, kuinkas muuten.
Jo syksyn kontrolloin, välillä enemmän ja välillä vähemmän mutta Joulun ympäristössä herkkuja meni liikaakin, vaikka suklaaseen ja karkkiin en kovin montaa kertaa sortunutkaan. Kiitos mieheni, herkkuperseen, joka tykkää ns. kahvileivästä, olen myös minä oppinut sitä vetämään kohti ääntäni. Pulla on hyvää, kakku on vielä parempaa...jne.

1.1.2013 alkoi minulla herkkulakko. Samalla siirryin kasvipainotteiseen ruokaan. Ensimmäiset kaksi vuorokautta oli suunnaton kahvileivän kaipuu. Tuska suorastaan. Niinpä on vähennettävä myös kahvin juomista. Sitäkin kului aivan liikaa ja koskapa en kupillistakaan osaa juoda ilman jotain hyvää evästä, on parasta jättää vaikka koko kahvi juomatta.

Aamukahvin olen kuitenkin juonut mutta kera ruisleipäpalasen, johon laitan kyllä juustosiivun ja saatan laittaa vaikka kinkkusiivunkin. Hyvin on kuitenkin alas luiskahtanut.

Kasvisgatiinia olen tehnyt nyt kaksi vuokallista. Täytyypä sanoa, että hyvää on, etenkin kun on nälkä. Ekan vuokallisen olin vetää pohjamutia myöten samantien. Pakko kun oli jolloin himojaan helpottaa ;) Nyt on toinen vuokallinen aloitettu. Huomattavasti pienemmillä annoksilla tunnun jo pärjäävän. Tarkoitus on syödä 3-4 tunnin välein aina jotain. Hedelmiä yksi päivässä, mikäli niitä muistaa ostamaan. Hedelmäsokerikaan kun ei ole hyvästä. Kaikki vaaleat viljat olen julistanut kohdaltani pannaan.

Seuraava ruokani on punainenlinssikeitto. Voi yöks. Kuvatkin siitä näyttävät oksennukselta mutta yritän olla reipas ja tehdä sitä, jolloin se on myös pakko syödä.

Tässä gratiinin ohje:

1kg kasviksia ( käytin  sekoistusta jossa kukkakaalia, parsakaalia ja porkkanaa )
Paprikaa 
Sipuli
Kasvisliemikuutio
Ruokakeraa 1 prk ( 10% :sta kermaa )
Koskenlaskija paprika- tai savuporosulatejuustoa vajaa 0.5 pkt.

-Keitin kasviksia ensin noin 10 minuuttia. Mukilliseen kuumaa keitinvettä liuotin kasvisliemikuution ( lisäsin sen vuokaan ) , kasviksista vedet pois ja kaikki aineet uunivuokaan.
-Uunissa gratiini viipyi 40 min ( 200 astetta ). 
-Sekoita, että juusto tasaantuu.
**Parasta kylmänä

Olen ollut laiska ja ostanut valmiit kasvissekoitukset. Reinbow oli hyvä. Sopivassa suhteessa kaalia ja porkkanaa. Euroshopper oli huomattavasti kaalipitoisempi. Eniten sisälsi parsakaalia mutta ihan hyvä sekin. Parsakaalihan on oivallinen folaatin ( foolihappo ) nostaja. Kyseinen vitamiini tahtoo olla mulla välillä tosi alhainen ja muutaman kertaan olen joutunut syömään pillerinäkin huolimatta siitä, että Hb on mulla aina yli 140.

Eilen oli hyvä sää ja kävelin 40 minuuttia Bobin kanssa omasta mielestäni ihan reippaalla vauhdilla. Olis menny vaikka toinen mokoma mutta välillä nousee pintaan ajatus, josko se on Bobille liikaa. Tänään näyttää sää suosivan, joten yrittänemme suoriutua samanmoisesta kävelystä illan katveessa. Tassitreenit aloitamme tämän kk 21 päivä.

5 kommenttia:

 1. Kyllä ei meikäläinenkään osaa kahvia juoda ilman pureskeltavaa,eli jotain karkeempaa on saatava mukaan. Minä olen ollut ihan onneton karkin himoni kanssa ja ne ovat oikeastaan kiellettyjen listalla verensokerin vuoksi. Nyt alkoi totaalinen lakko ja 4:s päivä menossa. Olo ainakin tuntuu kevyemmältä eikä närästä. Mutta .... aikaajoin on hemmetinmoinen karkin tuska.

  VastaaPoista
 2. sama täällä,aloitin 1.1.herkkulakon.karkkia en syö muutenkaan,ku hampaat ei tykkää(hammas-särky on kamalaaa).
  leipäkeitto on leivänkannikoista tehtyä ruokaa eli jankkia :)

  VastaaPoista
 3. Minua taas auttoi joulun aikaan sattunut oksennustauti, se vei kaikki kamat mahasta paino putos, jäi kuidenkin 1½ kiloo miinukselle,,ja väsymys jäi,,,,

  PAULA

  http://jantta.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Minä aloitan kuurin vasta loppiaisesta, kiva nähdä mitä joulu on tuonut mukanaan, ukko kävi jo tänään punnituksessa ja oli 3 kiloa noussut kuukaudessa paino. Mutta on ukko pistellyt lihapasteijoita aikamoisen kasan suuhunsa, minä en syönyt kuin yhden. Mutta pipareita, pullaa, kakkua, niitä on mennyt ihan kiitettävästi minullekin.

  VastaaPoista
 5. hEI jANTTA.. TEIN SINUN OHJEELLA RATIINIA, ON UUNISSA PARAS AIKAA,

  http://posliini.vuodatus.net/

  PAULA..

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Iloista päivää.