sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Tänään rakastan

..uunin pesua. Ja paskat ! Enkä rakasta, vaikka niin voisi kuvitella, kun kerta kuohutin lihamurekkeen nesteet uunin pohjalle. Ihan ku ekaa kertaa olisin tehny lihamureketta ! Aattelin eilen moista tehessäni, että sattupa vähän naftin kokonen kippo mutta kyllä se tässä menee. Meni reilu puoltuntia ja alko käry tulla nokkaan. Niin nätisti tirisi ja sirisi nesteet uuninpohjalla, että meinas meikäläiseltä tulla vaahto suusta ja savu korvista. Tänään sitten kuurasin uunia ite mielessäni sadatellen miten tyhmä voikaan ihminen olla. Ymmärtäshän tuon jos olis ns. ekaa kertaa pappia kyydissä mutta ei nyt tässä iässä enää.

Tämän päivän tekemiset oli enemmälti ulkona. Haravoitiin perheen voimin pihamaata ja poika P. kärräs lehtikasoja pois. Leikkelin perennojen varsia...josta tuleekin mieleeni, että sakset jäi roikkumaan puunoksaan. Sateinen mutta lupsakka sää on tänäänkin. Lämpöasteita tällä hetkellä 6.1. Yöllä satoi oikein ravakastikin. 

Aamulla hais nenääni kissankusi pesuhuoneessa mutta en kyllä mitään kusilammikkoa mistään löytäny. Olisko syynä sitten ollu vanhimman likan pyykkikoppa, joka oli meillä olosuhteiden pakosta. Hänellä kun ei ole tällä hetkellä pyykkikonetta, joten pesasin hänelle koneellisen pyykkiä. Pyykeistä se haju ei tullu mutta ite kopasta saattokin. Täytyykin muistaa hälle sanoa, että pesee sen koppasa.

Omenakotiloiden tilannetta on kyselty. Kotiloita kuoriutui muutamia kymmeniä. Yritin saada kuvaa mutta eihän hitaalla objektiivillä saa ku suttua aikaseksi. Tässä kuitenkin se suttu. Siniset pallerot on omenakotilon poikasia. Kovin eritahtiin he näyttävät kasvavan. Valtaosa on sinisiä mutta muutamia keltaisia olen myös nähnyt akvaarion laseissa viilettämässä.


Tämmöset sienirykelmät kasvaa luumupuun kannossa. Kanto on korkea ja sen päässä töröttää lintulauta ( mökki ).


2 kommenttia:

  1. tuttu juttu,vihoviimistä hommaa uunista pestä rasvaa ym likaa pois:)

    VastaaPoista
  2. josta tulikin mieleen, että sen uunin voisi joskus taas pestäkin, vaikka ei mitään kummoisempia olekaan nyt valunut...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Iloista päivää.