perjantai 22. kesäkuuta 2012

Juhannukseksi pari kahvikakkua

Kakku nro 1




5dl vehnäjauhoja
2dl sokeria
2.5 tl leivinjauhetta
2.5tl vaniljasokeria
1-3rkl kaakaojauhetta
3 kananmunaa
1dl vahvaa kahvia (jäähdytettynä )
0.5 prk kermaviiliä
150g sulatettua margariiniä ( jäähdytettynä )
100g tummaa suklaata rouhittuna ( -minä laitoin vähemmän )

Sekoita kaikki aineet keskenään tasaiseksi massaksi, kaada voideltuun ja korppujauhoitettuun vuokaan sekä  paista kakku 175 asteisessa uunissa noin 50-60min. 

Kakku nro 2 linkki alkuperäiseen




250 g margariinia
2,5 dl sokeria
4 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria
2,5 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
100 g suklaata
1,5 dl maitoa

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat vatkaten yksitellen joukkoon. Sekoita vaniljasokeri, leivinjauhe, vehnäjauhot ja kaakaojauhe keskenään ja lisää vaahtoon. Kuutioi suklaa ja lisää taikinaan maidon kanssa. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa 50–60 minuuttia.

Eivät kerenneet homehtumaan nuokaan kakut. Kakut ovat siis melkein samanlaiset pienellä vivahde erolla. Ite tykkään paremmin tuosta jossa on kermaviili. On hiukan kosteampi.





2 kommenttia:

  1. Maistuvan tuntuisia kakkuja. Ei meilläkään kakut pääse homehtumaan vaikka ei syöjiä ole liijemmälti, se ainut syöjä mättää kaksin käsin kakkua kun vain saa milloin sitä herkkua. Nykyisin olen vähän laiska leipomaan.

    VastaaPoista
  2. Jokohan minä nyt keksin jujun jolla saan kommentit laittaneeksi. Oikein herttaista juhannus-päivää teille kaikille. Meillä ainakin aurinko paistaa ja odottelen tyttären poikia päivähoitoon.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Iloista päivää.