lauantai 23. kesäkuuta 2012

Juhannus

Taidan jatkaa blogiani. Puhukoot sitten juoruakat, kun ei heillä ole muutakaan elämää !

Juhannusreissu lähinnä kuvien muodossa.

Tästä mentiin:Perillä oli vastassa postilaatikollinen Lupiineita ja olihan niitä talon pihassakin:Emännän kuvaa en yksityisyyden vuoksi julkaise :)

Naapurissa kävästiin kissoja ja kotkottajia moikkaamassa:
Pojat E ja A oli innokkaita kalastajia. Saaliiksi tuli juhannusaattona ( pe ) yksi ainoa kolmipiikki. Mutta voi hyvä jyssäys sitä poika E:n tuuletusta. Varmaan raiku koko kylä, eikä jääny epäselväksi, että kala tuli. Mutta arvatkaapa mikä oli syötti ? Tuomenkehrääjäkoin toukka, joita pojat oli kotoa purkkiin laittaneet. Minä luulin, että ne otti mukaan kastematoja.

Tänään lauantaina pojat onki toisesta rannasta ja saivat läjän Salakoita, jotka veivät sitten naapurin kissoille. tällä kertaa syöttinä kastemadot. Muutama kolmipiikkikin toki tuli, joista kaksi oli oikein komian väristä koirasta. Koiraalla on punainen kurkku ja siniset silmät. Kolmiipikit olivat niin ahnaita, että kun madon laittoin koukkuun roikkumaan siten, että molemmat madon päät roikkui vapaana, tuli kaksi Kolmipiikkiä kerralla. Molemmissa päissä matoa roikkui siis kala. Nämä piikkikalat päästettiin jatkamaan kasvamistaan.Kyläpaikan sauna on varmasti yksi maan parhaita. Siinnä on niin hyvät löylyt, että siellä jaksaa olla, vaikka hiki tulloo justiinsa kun löylyy lyöpi. Suomeksi sanottuna hiki tulee heti, kun vettä kiukaalle heittää. Ei kai kettään lyyvä =))
Iso kiitos Emännälle mukavasta Juhannuksesta. Ruoka oli ihan mahottoman hyvvee ja seura mitä parhainta.

Kotona oli kaikki kunnossa. Poika P oli kotimiehenä. Oli tiskikonneen tyhjänny ja laittanu likaiset astiit konneeseen. Oli imuroinu ja ajellu nurmikonkin siistiin kuntoon.

Kyläreissulta tuli mukana yksi papukasvi. Lahjoittaja sanoi sen olevan Härkäpapu. En oo ihan varma kyllä, koska sain myös saman papukasvin siemmeniä (papuja) ne on ainakin Ruusupapua. No, sen näkkee sitten jos papu kukkii.

6 kommenttia:

 1. Moikka , pitkästä aikaa !
  Teillä on ollut kiva Juhannus. Kiitos tuosta noista kuvista, pääsin minäkin mukaan :)

  VastaaPoista
 2. Kiva reissu teillä ollut ja pojille mukavaa tuo onkiminen. Kivat kuvat. Juhannus onnellisesti ohi, nyt sitten Joulua oottelemaa..

  VastaaPoista
 3. Hyvä päätös, jatka vain blogia niin on minullakin mieluista lukemista. Mukavaa tuommoinen juhannus-retki, milloinhan minäkin pääsisin sellaiselle.

  VastaaPoista
 4. Kiitos hyvistä kakkuohjeista!! Tein molemmat ja nammmmmmm :-))

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Iloista päivää.