keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Kohleria Clytie

Hän availee kahta ensimmäistä kukintoaan. Ei vielä täysin avoin.


Tämä se on semmonen kukkanen, että ostin kävyn -näkemättä käpyä etukäteen. Käpynen tuli mulle postissa. Avasin kirjekuoren, jonka sisältä löytyi pieni minigrippussi ja pussissa oli vajaan 0.5cm pituinen kävyn murunen. Hetken aikaa sitä siinnä kämmenelläni pitelin ja mutisin itekseni. Ensin en ees tajunnu, että se on todellakin käpy. Luulin, että joku on tehny mulle pilaa ja lähettäny jonkun roskan.
Saatuani aivoni järjestykseen laitoin kävyn multaan. Mietin laittaessani, että niinköhän tuosta kasvaa ikinä mitään. Se oli vuonna 2009. Viime kesänä eli 2011 mullasta alkoi pilkistellä ensimmäiset vihertävät viuhakkeet. Tosi hentoiset. Ei juurikaan silmäneulaa paksummat. Tänä keväänä vaihdoin mullat ja istutin Clytien vähän suurempaan purkkiinkin. Alkoi kasvamaan lisää. No, nyt siinnä on kaksi kukintoa. Kukkavarret ovat edelleen kovin hentoiset. Pelottaa, että menevät poikki.
Kannatti se kuitenkin odottaa.

Edit täti iskee tähän :) Kohleria = Narrinhiippa

6 kommenttia:

 1. Kärsivällisyys palkitaan :) Minulla olisi kyllä lentänyt roskiin jo aika päiviä sitten :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olikohan Sinun odotusaikasi vielä pitempi kuin elefantilla,en muista kuinka pitkä se on mutta aika pitkä kuitenkin ,maunis on kukka Nhuomasin että kyllä minunkin kärhö tekee myös juurversoa,kuivasta varresta on jo lehdet näkyvissä.
   Hyvää helatorstaita.

   Poista
 2. Noi on sitten ihanoita! Oon ihan myyty <3

  Ihanaa, aurinkoista ja lämmintä helatorstaita teijän perheelle!
  Ja Bobille terkut :)

  VastaaPoista
 3. Onpa kauniin värinen "mustanmeren ruusu"! Kannatti odotella..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohleria = Narrinhiippa. Mustanmerenruusu on ihan eri kukka ;) Kaunis sekin. On mulla niitäkin vissiin ainakin sen 6 eriväristä.

   Poista
 4. Heissan,sinulle ois blogissani haaste,käyppäs hakee:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Iloista päivää.