Bobin epilepsia

Lyhyesti: Kohtauksia kolme noin kahden viikon välein. 
Ensimmäinen kohtaus 9/2012.
-Kaatui kyljelleen ulkona klo 23.30, ravasi? Kesto noin 1 minuutti. Epävarma kohtaus, koska oli pimeää.
Kohtaus 2 10/2012
-Hakeutui luokse. Kaatui kyljelleen, ravasi, nousi ylös, kaatui ja ravasi. Kesto noin 1.5min. Jälkivaiheessa veltto, huojuva. Jälkivaiheen kesto noin 3 min.
Kohtaus 3 10/2012
-klo 23.30 yritti hypätä meidän sänkyyn. Saman tien kaatui ja kramppasi. Kohtaus levisi parin minuutin kuluttua joka soluun. Aivan jäykkä, hengitys lakkasi, pissa meni alle. Kesto noin 3.30min. Jälkivaiheessa istui mielellään omalla petillään tuettuna. Läähätti. Jälkivaiheen kesto noin 10-15 minuuttia.

Lääkärissä käynti 31.10.2012. Diagnoosi primääri epilepsia. Jäi kuitenkin epävarmaksi aivokasvaimen osuus. Bobi on 6.5 vuotias Kääpiöpinseri. Kauempana suvussa on epilepsiaa.
Verikokeet ok. Aloitetaan Barbivet 15mg x2, sekä pitkittyneisiin kohtauksiin tarvittaessa Stesolid peräruiske( 5mg ). Kontrolliverikokeet: maksa-arvot ja lääkeainepitoisuus kuukauden kuluttua.

----------------------------------

To 1.11.2012 Ensimmäinen lääkeannos annettu.
Klo 11.30 Bobi levoton ja takapää heittää jonkin verran. Ulos pyrkimässä vähän väliä, vaikka ei tarvetta olisikaan.
klo 13.38. Bobi nuokkuu istualtaan. Välillä murahtelee olemattomille.
Pitkälle iltapäivään mentäessä Bobi rauhoittui.
Klo 19.00 iltalääke. Levottomuus alkoi jälleen pari tuntia lääkkeen antamisen jälkeen. Ei rauhoittunut yöunilleen omaan petiinsä kuten tavallisesti, vaan meni pojan viereen, josta sitten hipsi minun peiton alle.

Pe 2.11.2012  Bobi heräsi peittoni alta klo 7.00. Tarkoitus oli siirtää hänet aamuyön tunteina omalle petilleen mutta uni teki minulle tepposet.
Aamulla lääke klo 7.15.
Bobia alkoi väsyttämään ja painautui nukkumaan.
Klo 10.15-11.40 Pientä levottomuuttta. Sylissä istuksi ja kahteli ulos ikkunasta vesisateiseen säähän.
Loppu päivä menikin sitten jo ihan normaalilla kuviolla.
klo 19.00 kävästiin noin kilometrin kävelylenkillä. Se meni tosi hyvin. Bobilla entinen energiamäärä. Kaikki pusikot oli nuuskittava ja heinänkorret merkattava.

La 3.11. 2012 Yö meni hyvin. Nukkui omalla petillään aina klo 7 saakka, jolloin Bobin sisäinen kello hänet herätti. Kiireesti kipitti minun viereen torkkumaan vielä hetkeksi. Aamuruoka meni suorastaan vauhdilla ja lääke siinä samalla.
Klo 9-11.30 uni maistuu. Levottomuus on alkanut helpottamaan. Tilalle on tullut väsymys, joka kestää muutaman tunnin lääkkeen jälkeen.
Koko päivä meni suht normaalia rataa. Iltalenkki lähes tavanomaisen mittainen.
 Sai iltalääkkeen klo 19.30 ja nyt on jo Bobi yöunilla ( klo on nyt 20.20 ). Näyttäisi olevan tulossa normaali yö.

Su 4.11.2012 Yö oli todellakin täysin normaali. Bobi nukkui hyvin ja sisäinen kellokin herätti sen vasta 7.30. Lääke ei enää aiheuta sivuvaikutuksia. Iltalenkkikin tehtiin jo ihan normaalin mittaisena ja normaalilla vauhdilla, joka tarkoittaa sitä, että kävelen niin kovaa, kuin pääsen ja Bobi viuhtoo silti mennä fleksinmitan edellä. Tuleva viikko jännittää. Silloin tulee se pari viikkonen edellisestä kotauksesta. Toivon, että se jää tulematta. Olisihan se merkki kenties siitä, että lääkitys toimii.

--------------------------------------

Ke 7.11.2012 Tähän asti ainakin kaikki täysin normaalia. Kohtauksia ei ole ollut ja sivuvaikutukset ovat myös pysyneet poissa. Lääkkeenottaminen on Bobista varsin mukavaa. Alkaa heti hyppimään, kun vaan otan lääkepurkin kaapista. Into pinkeenä siis hihkuu " mulle, mulle, heti, anna se mulle..." :) Yhdistää lääkepurkin maukkaaseen makkaraan, jonka sisällä lääke menee sutjakkaasti kertanielaisulla mahan syövereihin.

--------------------------------

Ke 13.11.2012 Maaginen kolme viikkoa on takana Bobin viimeisimmästä epikohtauksesta. Tänään on ollut hiukan levoton, joten jännityksellä odotan enteileekö se jotain, vai ei. Toivottavasti ei. Tämähän on ensimmäinen kolmeviikkonen, ettei kohtausta ole tullut. Muuten Bobi on ollut todella virkeä ja iloinen höseltäjä. Lenkillä ollaan käyty yleensä kaksi kertaa päivässä. Kovalla vesisateella lenkki on ollut normaalia lyhempi mutta kovasti yritän pitää kiinni rutiineista. Oravat ja linnut kiinnostavat pientä koiraa niin kuin ennenkin. Ikkunasta on kateltava monta kertaa päivässä lintulaudalle päin ja ulos mennessä välitön syöksy lintujen suuntaan mikäli niitä vain on näkyvissä. Siis normaali, eikös vain ? :)

---------------------------------

to 22.11.2012 Edellen kaikki normaalisti. Ainoa on Bobin kova ruokahalu, joka teetättää ylimäärästä syynäämistä. Bobi kaivaa roskikset kotona, syö karkkipaperitkin jos löytää. Toivottavasti ruokahalu tasaantuu ajan oloon.

---------------------------------

Ma 7.1.2013 Vetkuttelin Bobin verikokoiden kanssa, koska hän on täysin oireeton. Tänään verta sitten ainakin yritettiin ottaa. Rauhoitettuna, joka oli viime kertaista tujumpi, kuonokopan kera. Pistoja tarvittiin kolme ja siltikään verta eivät saaneet putkeen, kuin 1cm. Verenpaine matala. Nyt odotellaan vastauksia. Ne tulevat ehkä huomenna. Jos kaikki ok, seuraava kontrolli v. 2014.

Edit: veriarvot kunnossa ja seuraava kontrolli vuoden päästä. Nyt uskallan jo huokaista.

-------------------------------

Ma 11.2. Kohtaus. Vähän väsynyt koko päivän.

------------------------------------

To 25.4. Kohtauksia ei ole ollut tuon helmikuisen kohtauksen jälkeen. Väsyy enemmän, kuin ennen lääkitystä mutta muuten on kyllä ihan pirteä höseltäjä. Nauttii auringosta ja lämmöstä terassilla :) Aina valmis lähtemään lenkille.

3 kommenttia:

 1. Koira parka tuntee, että kaikki ei ole kohdillaan ja hakee turvaa omistajistaan ja onneksi sitä myös saa. Ajattele, että olisit koopäivätyössä ulkopuoliselle ja joutuisit nyt taistelemaan sen tähden, että kumpi on tärkeämpi, koira vai työpaikka?

  VastaaPoista
 2. Sama jännitys täällä... Välillä pelkään avata konetta kun en tiedä mitä siellä lukee...
  Voi kun ihanaa, että Sinä, Jaana, olet Bobin emäntänä...monet kerrat mietin että se oli kohtalon johdatusta...

  VastaaPoista
 3. Minulla oli menneisyydessä koira, jolle epilepsia puhkesi vasta yhdeksänvuotiaana. Jonkin aikaa vielä jaksoi lääkkeillä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Iloista päivää.