tiistai 11. marraskuuta 2014

Mitäs sitten... ?

Olen seurannut hiljakseen blogia, joka on herättynyt vaikka mimmosta ajatusta.
 Tyttö 15v... synnyttää lapsen. Isä pari vuotta vanhempi. Hitosti tsemppaajia tällä parilla, myötäeläijiä heidän arjessaan, pirusti lukijoita blogilla. Ensihuuman mentyä blogin lukijakunta hiukan pienenee tai ainakin vaikenee. Mennään naimisiin... lukijakunta piristyy. Taas hitosti tsemppaajia, lukijoita, mielipiteitä puolesta ja vastaan. Häät takana. Taas on hiljaisempaa. Tulee väkisinkin mieleeni, mitäs nyt? Mitä tekisi seuraavana, että pysyy "pinnalla". No, pistetäänpä uusi tenava alulle. Blogi vilkastuu silmissä. Tulee kommentteja, tulee hehkutusta, tulee tsemppauksia. Toki, kyllä niitä tarvitaan. Niitä todella tarvitaan. Äidillä ikää tässä vaiheessa 17 vuotta. Nyt tenava on maailmassa ja blogi on hiljainen. Mikä on se seuraava vaihe? Mattinykäsetkö?

Ilmiöstä on vaan tulossa kovaa vauhtia aika huolestuttava. Hankkiudutaan raskaaksi. Rakennetaan sitä nalleperhettä. Nimenomaan sitä nalleperhettä ymmärtämättä, että kyseessä ei olekaan se pehmolelu, jonka voi lykätä kaappiin, kun ei enää huvita leikkiä. Lapsi sitoo sinut lopuksi elämääsi todellisuuteen. Miksi lapsi tekee lapsen? Miksi lapsi ei halua nauttia siitä omasta lapsuudestaan, nuoruudestaan, vaan haluaa leikkiä kotia? Siksikö, että kenties se oma lapsuus on ollut rikkinäinen? Entä kun tulee se menovaihe? Mitäs sitten? Biletetäänkö yhdessä lapsen kanssa, joka on siinä vaiheessa kenties teini-ikäinen? Mitä siitä seuraa? Kumpi on vanhempi kummalle?

En väitä, että kyseinen tapaus olisi se nalleperhe. Tuo edellä mainittu blogi vaan herätti ja herättää yhä hurjasti ajatuksia.
Aiheuttaako nämä nykyiset tv-ohjelmat kenties jotain? Kuten esim Erilaiset äidit ym vastaavat ohjelmat. Tuleeko ihanteet sieltä siihen nalleperheeseen?
Iltalehdessä oli juttua muutama päivä takaperin. Klik

Vaikea tietää mutta ainahan sitä voi pohtia.

Aurinkoa Teille jokaiselle tähän harmaaseen marraskuuhun.

4 kommenttia:

 1. No samoja mietin minä ku jostain luin Rovaniemen tapauksista :( Ikävä ilmiö,nuo teini-raskaudet.Lapsiahan ne vielä ovat,reppanat...

  VastaaPoista
 2. Kun muutaman jakson jotain teiniäitejä katselin, niin ite ihmettelin että millä ne maksaa ne vimosenpäälle hienot lastenvaatteet. -no eihän se mulle kuulu, taidan olla katkera ;)
  Nuori äiti saattaa kyllä olla helposti "kaveri" omalle lapselleen eikä äiti.

  VastaaPoista
 3. Kirjoitin jo kerran pitkät pätkät, joten sen takia ei jaksa nyt pidempään, kun en huomannnut heti valita profiilia, niin meni teksti bittien taivaaseen. Jos perheen elämä on sidottu blogin suosioon, eikä molempien yhteen hiileen puhaltamiseen, on se surkea kohtalo. Jos vielä tehdään lapsi, kun itse ollaan lapsia, voi sanoa, että siinä menee nuoruus haaskuun ja se kostautuu usein myöhemmin. Toki moni on onnistunut lapsensa kanssa, mutta silti on jäänyt osa elämästä elämättä, jonka toivottavasti saa elää sitten, kun lapsi elää jo omaa elämäänsä jalat oman pöydän alla, eikä vanhempiensa vaivoina

  VastaaPoista
 4. Olisikohan joillain kysymys jostain hoivaamisvietistä?Jos ovat itse lapsena jääneen vaille.Silti ei ollenkaan hyvä juttu

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Iloista päivää.