maanantai 4. elokuuta 2014

Gastroskopia

En enää edes muista olenko tänne mitään tekstiä räntänyt suunnattomasta närästyksestä, jota tosin olin potenut tietämättäni jo kauan. Ei ole ollut aikaa kuunnella.

Kesäkuussa oireiden ollessa rajuimmillaan lopetin tyystin kahvinjuonnin. Ekat pari päivää oli melkoinen päänsärky ja makeanhimo. Se himo oli ihan uskomaton. Nyt pari kuukautta olen ollut jo lähes syömättäkin, kun tuntuu, että kaikki tekee kipua rintalastan taakse. Somac-kuurista ei ollut mitään apua. Esomeprazol toi jonkin verran apua. Tänään kävin sitten gastroskopiassa.

 Gastroskopia tehtiin ilman rauhoittavaa ja ilman nielupuudutusta ( suihketta ) . En tosin pyytänyt mitään lääkitystä, koska oloni oli todella rauhallinen. Onnistuin psyykkaamaan itseni hyvin ;)

-Toimenpide oli helppo ja kesti tasan 10 min.
-Yökkäsin, kun letku oli kurkunpään kohdalla ja toisen kerran yökkäsin letkun mennessä mahalaukkuun.
-Näytteitä 4 kpl. Vastaukset saan 2vk kuluttua.
-Villukset näkyivät pohjukaissuolessa, joten tuskin keliakiaa taustalla.

ALUSTAVA dg vatsakatarri.

Lääkäri oli oikein mukava ja selitti tarvittavat asiat ennen toimenpidettä. Hoitaja oli myös mukava ja rauhallinen. Eipä jännittäisi, jos uudestaan samaan toimenpiteeseen joutuisin. Pahemmissakin paikoissa on tullut oltua.
Nyt vaan pitäisi stressi saada pois, että mahani pääsisi toipumaan mutta helpommin sanottu, kuin tehty. Ymmärtääkseni katarrista ei ole pitkä matka vatsahaavaan.


2 kommenttia:

  1. tsemppiä! Tuttu toimenpide mullekin !

    VastaaPoista
  2. Stressi tuppaa olla sellainen vieras, joka ei helpolla katoa.
    Mutta pikaista häätöä sille☺

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Iloista päivää.