tiistai 22. heinäkuuta 2014

Niitä pölinöitä

Perjantaina pyyhkästiin iltamassa tuttua morjestamaan muutaman kymmenen kilometrin päähän. Oli oikein mukava tavata taas pitkästä aikaa. Edellisestä tapaamisesta kerkes vierähtää useampi aika.
Sauna, siinä vasta Sauna isolla alkukirjaimella. Löyly on siellä niin hyvä, että jopa minä viivyn lauteilla tavallista kauemmin. Puulämmitteinen iso sauna, jossa ilmatila ei lopu ihan heti kesken. Kestihän siinä tietysti tovi, ennen kuin isäntä sai tulta tarttumaan kiukaan alle. Meinas tulla savusauna ensin mutta lopulta savu löysi reiän ulos muualtakin, kuin ovesta. 
Kiitos Ellulle ;)

La-Su oli tytär J avokkinsa kanssa meillä yötsyssä. Tyttö lähti sitten yövuoroa pakertamaan eli viime yön oli jo töissä ja taitaa olla koko viikon samaa vuoroa. Sitten hänellä on kesälomaa ja 5.8 koulunpenkille.

Meillä on ollut pari viikkoa muuten aikalailla hiljaista. A ja E ovat itä-Suomessa isosiskonsa ja hänen pojan kanssa. Tulevat nyt sitten keskiviikkona kotiin. Minulle on jäänyt mm. liskon hoitaminen. Se ruoja ei tietenkään ole suostunut syömään muuta, kuin sosetta, joten yks ilta oli sitten pakko rohkaistua ja antaa Ruusukuoriaisen toukka. Toukka ei todellakaan ole mikään pieni. Se on lähes naisen etusormen paksuinen ja pituuttakin sillä on varmaan 4cm. Ällötys suorastaan. Minä rohkeasti kurkkasin toukkapurkkiin ja laitoin kyllä kannen samalla vauhdilla kiinnikin. Isäntä sitten otti 70cm pitkät pinsetit ja tarttui toukkaa niillä. Ei kyllä hänkään ihan ilman sadattelua päässyt hommasta. Leuat nimittäin täytyy toukalta murskata tai se puree liskoa. Ei muuta kuin uudestaan toukkaan kiinni etupäästä, että sai homman hoidettua. Kuulostaa ja näyttääkin kamalalta mutta pakko mikä pakko. Lopulta toukka oli hengetön ja ruokintakipossa. Mielenkiinnolla odoteltiin mitenhän käy. Syökö keskenkasvuinen lisko sen vai ei. Aamulla oli vain "tappelun" jäljet jääneet bambuputken päälle ja Madagaskarin päivägekko makoili tyytyväisenä ylimmällä bambuputkella odotellen "auringonnousua". Hyvin oli siis maistunut. Nyt on sitten pari päivää ollut syömättä mutta en ihmettele. Oli toukka sen verran mojova ateria. Tänään laitan gekkolle taas hunajaa kuppiin. Mangososeeseen ei ole viime yönä koskenut. Kunhan poika tulee kotiin, lisko saa taas tuoreita kärpäsiä.

Uutta terassilaudoitusta ollaan värkätty. Tai ei minä mutta isäntä. 10 vuotta vanha laudoitus oli jo aika huonossa kunnossa takaoven kohdalta. Siihen porottaa aurinko ja toki siitä myös kuljetaan paljon. Näkyy se kyllästettykin lauta vanhenevan vauhdilla, vaikka olihan sitä öljyttykin. Entinen kyllästettyä oli sitä vihreää mutta nyt on ruskeaa. Öljytä toki sitäkin pitää mutta on se vaan paljon mukavamman väristä. Samalla isäntä tekee rappuset terassilta alas. Tätä ennen siinä oli vain yksi askelma ja jostain kumman syystä se alkoi tuntua turhan korkealta askelmalta. Johtuneeko iästä vai mistä. 300€ on jo siliänä ja homma on vielä aikalailla kesken. Mutta jos uudet sitten taas 10 vuoden päästä.

1 kommentti:

  1. Käsikarvat nousee pystyyn kun ajattelen tuota liskon ruokkimista...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Iloista päivää.