tiistai 13. toukokuuta 2014

Reissussa 8-11.5.2014

Torstaina lähettiin ja päivämäärä oli 8.5. Ihan isännän kanssa kahestaan. Kaikki 5 lastamme olivat kotimiehenä. Joukkue vahvistettuna 1kk ikäisellä lapsenlapsella.

Ensimmäisenä Kyläkauppa Keskiselle into pinkeenä. Tyhjää, tyhjää... TÄH ? Siis kerrankin voin sanoa, että olin pettynyt. Todella vähän tavaraa !! Siis aikuisten oikeesti. Olisin halunnut ostaa puhelimen. No, muutama luuri telineissä ja tyhjää, tyhjää.. Antipa olla. Mitähän siellä mahtaa olla tekeillä tai meneillään? Onko sika syönyt eväät, vai menny hukkaraskin perseeseen koko homma? Yleensä siellä on saanu lontata jalat rakoilla ja tavaraa on ollut niin paljon, että paitaa ole henkarista erottanut mutta eipä ollut nyt. Myyjätkin näytti haahuilevan itekseen. Ei löytynyt likoille tennareita. Niitä oli kyllä muutama pari mutta jo esim koot loppu nro 41. Jotain helevetin kalliita "monoja" oli joitain. Lankahylly oli iiiiso pettymys. Meidän kylän ValintaTalossakin on enemmän lankoja. Ei tullu kauppoja, ei. Kerrankin, kun olis ollu aikaa ihan rauhassa pyöriä ympyrää.
Ruokapuolella oli sentään normi määrät tavaraa ja hyllyt täynnä. Ostettiin sieltä mökkieväät.

Ensimmäinen yö oltiin Hotelli Lierassa. ( klik ).
Olihan se... hotelli. Tuo linkki antaa hiukka siistimmän kuvan ulkoasusta. Melko ränsistyneen näköinen se oli mutta varmaan kesäaikaan ihan toimiva ja hyvällä paikalla se toki on. Kahdelta hengeltä yö maksoi reilut 80€. Huoneita oli vissiin 7 ja me ainoat asukkaat. Kun oven avasi ( vastaanotto oli ompelimossa joka toimii samassa rakennuksessa), oli vastassa ensimmäisenä nipullinen viime syksyisiä, ellei edellisvuotisia kuivaneita puunlehtiä. Askel ovesta sisään ja vastassa pölyiset rappuset, jotka johtivat aulaan. Aulassa yhteiskäytössä oleva kahvinkeitin ja mikroaaltouuni. Yleisilmeeltään aula oli siisti.

Huone kahdelle hengelle. Erillissängyt ja sohva, joka ilmeisesti oli levitettävää mallia. Ei testattu ;) Huoneessa jääkaappi ja astioita kahdelle. Suihku /wc oli myös huoneen yhteydessä.

Lakanat olivat puhtaat ja se oikeastaan riitti meille. Mitäs sitä muuta.

Kuvat suurenevat klikkaamalla.


Suihkuhuoneen ovi oli ilmeisesti ollut jonkin aikaa suljettuna, koskapa vastaan lehahti ummehtunut ja hiukan homeinenkin haju.


Isäntähän se meinas, että käy suihkussa. Ihmettelin hiukan, kun kuulu vain lorinaa mutta ei suihkun ääntä ollenkaan. No, pianhan se syy minulle selvisi. Isäntä tuli pömpelistä takas ja totes, ettei nyt sit viitikään käydä suihkussa. Suihku kun ei nääs suostunut pysymään ns. päällä. Olis toisen tarvinnu pitää nupista kiinni. Ai luoja sentään. Melkein alkoi naurattamaan. Vedenpaine oli niin matala, ettei suihku ollut yhteistyökykyinen.

Tässä parvekenäkymä:No, tulipahan oltua yö.
Ps. Siivoojalta oli unohtunut muutakin, kuin lakaista ne kuivat puunlehdet. Tuo ei siis ole mikään torakka, vaikka siltä se kyllä näytti. Mikä lie ruuan murunen... tai no möykky.9.5. käytiin Runebergin lähteellä ( klik ). Sää oli sateinen muuten olisin halunnut viettää tuolla hiukan enemmänkin aikaa penkillä istuskellen. Tiedä mitä laulun- tai runonsanoja olis pulpahdellut. Hahaha... no tuota nyt en usko itekkään mutta istuskella olisin voinut nauttien veden äänestä.

Lähteessä kasvoi paljon levää mutta näin kirkkaana vesi tuli..Arvatenkin vesi oli todella, todella kylmää.

Lähteen pohjassa oli tuommosia valkoisia laikkuja ( kalkkiako ? ) joista vettä pulputteli lähteeseen.Pe - su olitiin Niemi-kapeessa mökillä ( klik) . Mökki oli pikkuruisen näköinen mutta yllättävänkin tilava sisältä. Saunaan tuli vesi Näsijärvestä mutta niinpä tuli keittiöönkin. Ruokavesi tuli isäntäväen puolesta ja kanisterillinen riitti oikein hyvin meidän tarpeisiin.

Ei siellä sentään jäätä ollut. Kuva on saunanikkunasta. Saunottua tuli niin, että hyvä kun ei ole nahka rullalla. Puulämmitteinen kiuas antoi tosi hyvät löylyt.

Meidän isännän näkemys lounaasta, vaikka just olin sanonut, etten ikinä enää syö makkaraa mutta niin vaan uppos. Lisäksi oli kymsavulohella höystettyä grahamsämpylää. Voin kertoa, että ei jäänyt nälkä.Kyllä mä vähän neuloinkin. Ei siis menny ihan maatessa. Sää oli hiukka huono ulkoilun kannalta, joten meni se näinkin..Muroleen kanava ( klik ). Siinä kävästiin lauantaina, kun aurinko hiukan pilkisteli.

Tuonne Niemi-kapeeseen voisi mennä vaikka uudestaan mutta Liera... no se saa jäädä odottamaan muita asukkaita.

Tällä reissulla ei siis sattunut mitään ihmeellistä, joka on jo sinänsä ihme. Yleensähän me onnistutaan varaamaan mitä ihmeellisin mökki..niin no... Liera... Joo, antaa olla.

Seuraavalle reissulle uhkasin lähteä sitten kun lehmät lentää. Jaa, miksikö? Se on jo tarina sinänsä.

3 kommenttia:

  1. Vaiherikkaan kuuloinen "retki"☺☺

    VastaaPoista
  2. Taisi kommentti kadota tuhka tuuleen. Lierassa asuin kaksi viikkoa työmatkalla vuonna 2008, lieko tuo murunen minun jälkiäni ;D Silloin sai pitää varansa, kun meni keittämään kahvia, että sai itsekin. Hotellissa oli työmiehiä ja he hörppäsivät kyllä keittämäni kahvit...

    VastaaPoista
  3. no onpas ollu melkoinen hotelli,ja reissu muutenkin...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Iloista päivää.