maanantai 7. huhtikuuta 2014

Voi pallero sentään

Kyllä on odottavan aika pitkä. Eetvartin "parasta ennen päiväys" meni eilen. Viime yönä oli jomotellu alaselkää mutta sitäkin kun on ollu jo viimeiset 2,5 vk. No toki on tiedossa, että kyllä se sieltä tulee kun on aika. Alkaa vaan käämit olla loppu, niin likalta kuin minultakin. Ehkä johtuu siitä, että keskustelun aiheet on melko yksitoikkosia.

Se siitä. Ilmottelen seuraavan kerran, kun on jottain uutta kerrottavaa.

Tänään(kin) sataa vettä. Tihkusade tällä hetkellä mutta kyllä se pyykit kastelee. Syreeneissä on isot silmut ja Sinivuokot kukkii. Olipa muutama Leskenlehtikin nostellut kukintonsa näkyviin ojan reunalla.
Ojasta puheen ollen. Tonttimme rajalla kulkee leveä oja, joka piti talven aikana kaupungin ruopata. Eipä ole näkynyt. Viime vuonna ruoppasivat läheisen puiston kohdalta samaisen kuraojan mutta meidän kohdalle eivät kiireisen kaupungin työntekijät ole ehtineen. Pitkä matka ja kivinen tie, ilmeisesti. Ojaa ei ole kertaakaan siivottu meidän tässä asuessa ja takana on pian 10 vuotta. Varmasti jokainen voi kuvitella mikä mädäntyneen lehtien haju leijailee matalapaineen vallitessa kuumana kesäpäivänä. Ojan pohjalta nousee kuplia, eli pohja on oikein hyvin käymistilassa. Enkä edes valehtele, jos väitän, että varmaan olis vyötäröön asti mutaa, jos ojaan putoaisi. Yks varsin voimakkaassa maistissa ollut mies pudota molskahti, sik-sak-askeleita vetäessään ojaan puiston kohdilla. Onneksi sattui ohikulkijat, jotka veti ukon ylös. Muuten olis sinne jääny. Olispahan ollu jemmassa... Hyi... Nyt taisin olla ilikee.

------------------------

Sukkaa tuloillaan. Perussukka kokoluokassa 39. Sain taannoin sukat ( hävettää jo loppu kertoa ), jotka piti olla kokoa 42. Olivatki 45 ja reilusti semmoset. Meillä ei sen kokosia kontteja ole, joten kun lanka oli hyvää Regian sukkalankaa ja sukat käyttämättömät, otin ja purkasin sukat, kastelin langan sen suoristamiseksi ja nyt sitten tikuttelen langan uudestaan sukiksi, jotka saa ostaa edullisesti, jos joku haluaa. Raidoituksen täsmääminen on vielä toki melko avoin. Sukissa oli... no jos ei ihan virheitä, niin semmosia kohtia, että jouduin valitettavasti ottamaan pätkiä langasta pois purkuvaiheessa. Lankaa on käytettävissä 30g / sukka.


Varmasti joku miettii, miksi en antanut meille liika suuria sukkia eteen päin? En vaan voinut. En langan takia, en... mutta... noh... meitä on monenlaisia neulojia.

Yhdet siilit tein tuossa välillä. Pohja on vaalean sininen ja piikit voimakkaan punaiset. Johtuu valotuksesta, että kuvassa ei värit ole oikein.2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi. Iloista päivää.