torstai 17. huhtikuuta 2014

Väinö


Se oli tänään Väinö-kanin huoltopäivä. Oli sotkenu alapäänsä, vaikka en oikein ymmärrä miten, kun mitään ripulia ei ole ollut. Ehken on vaan jo niin vanha, ettei jaksa puunata itteesä niin tarkasti, kuin ennen. Onhan ikää jo pian 9v. Yleensä kania ei pestä, koska ei yksinkertaisesti tarvitse mutta josku käy näin.
Aikoinaan jouduin pesemään hamsterin ja sain siitä melkoisen palauteryöpyn silloiseen blogiini. Pesemiseen oli syynsä, joten turhaan nous älämölö :D Ps. en ole eilisen teerenpoika. Olen jo liian vanhakin ollakseni poikanen. Meillä oli siis hamstereitakin. Jopa useita yksilöitä kerralla. Väinö on ollut meillä jo useamman vuoden. Onneksi kanit ovat pitkäikäisempiä, kuin hamsterit. Aina on parku, kun joku eläin lähtee vihreimmille niityille.

Väinö on pirteä papparainen. Tosin ei enää ole intoa loikkia pitkin huoneita, niin kuin vielä esim pari vuotta sitten. Häkin ovi on avoinna useita tunteja päivässä mutta joka päivä ei tule edes häkistään pois. Odotelleenko ulkohäkkiin pääsyä, kun säät ovat lämmenneet. Vännillähän on iso ulkohäkki, joka on verkotettu myös pohjasta. Ei pääse mikään örkki kaivautumaan Vännin kaveriksi. Tällä meidän kanilla itellään ei ole kaivamishaluja. Jotkut kanithan kaivelee tunneleita. Häkki on tehty jyrsijäverkosta JA minkkiverkosta. Ei mene kettukaan häkkiin, vaikka pariin kertaan olen sen meidänkin pihalla nähnyt. Mikälie citykettu. Ei mitenkään säikky. Lontostelee vain omia polkujaan. Hyvä kuntoinenkin se on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Iloista päivää.