torstai 20. maaliskuuta 2014

Karvanopat valtiolle


La 15.3. Oskari menetti karvanoppansa, pallinsa, kulkusensa. Kastraatio maksoi 53€ ja kaupanpäälle tuli mikrosiru. Oskari heräili nopeasti toimenpiteestä ja oli jo samana iltapäivänä oma sekopää itsensä. Mutta on se niin hellyttäväkin... toisinaan.
Välitön muutos on virtsanhajun katoaminen. Vaikka pissat on laatikossa, ei ole mitään hajua. Outoa suorastaan. Tosin edelleen siivoan laation aina, kun Oskari on siellä piipahtanut. Tietysti yön jäljiltä siivoan vasta aamulla. En sentään yötä päivystä ;)
Oskarilla on painoa jo noin 5kg. Voi pojat sitä päivää, kun alkaa ns. massaa keräämään itelleen. Voipi tulla melkonen kolli.

Bobi ( kääpiöpinseri ) kärsii enemmän ja vähemmän närästyksestä. Kyselin Rennie-annostusta paikalliselta eläinlääkäriltä mutta hän ei sitä tiennyt. Soitin toiselle eläinlääkärille mutta ei hänelläkään havaintoa. On siis soitettava yksityiselle, jonka piti se antaakin jo epilepsia kontrollikäynnillä mutta unohtus sitten kaiken muun keskellä. Ajoittan närästys on melkoista. Bobi ei silloin suostu syömäänkään juuri mitään ja aamuyöstä sitten oksentelee keltaista sitkeää vaahtoa. Ruokamerkeistä on kokeiltu useita. Ei apua.
Bobin epilepsiahan todettiin noin 1,5 vuotta sitten. Suuri epäily oli, että sen aiheuttaa aivokasvain. No, todennäköisesti sitä ei ole. Olisi se varmasti jo antanut hiukan erilaisia merkkejä. Bobi on lääkityksen ansiosta täysin oireeton.Toivottavasti närästys saadaan myös kuriin. Närästykseksi vaahdon oksentaminen tulkittiin.


3 kommenttia:

 1. Toivottavasti Oskarin närästys helpottaa.Kiitos kun kävit Blokissani,kiva on saada uusia bloki ystäviä.Mukavia aurinkoisia päiviä:)

  VastaaPoista
 2. Poikkesin katsomaan vieläkö käsityötaukosi jatkuu...No,ei sentään ollutkaan kovin pitkä.Mummuksi tulemisen odotus se saa puikotkin heilumaan.Onnellista odotusta!

  VastaaPoista
 3. Oskari on komea kolli! :)

  Toivottavasti närästys helpottaa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Iloista päivää.