tiistai 28. tammikuuta 2014

Sukkalinjalla jatketaan..

Kerttu-sukat.


Sukkamalli, jota en ole vuosiin tehnyt. Putkahti yks kaks mieleeni ja ei muuta kuin neulomaan. Ohje on Uhoavan Gnuun. Malli on helppo mutta kaunis. Kuvion oppii ulkoa ensimmäisellä silmäyksellä.

Lanka Kotikulta Sukkalanka. Erittäin mukava lanka neuloa. Tasalaatuinen ja luistaa hyvin puikolla.

Sitten virkatut Krokotiilitossut. Näiden ohje tuotti hiukan päänvaivaa. Ohje on nimittäin LontoonKielellä ja kun kyse virkkausohjeesta, on tietenkin sanoja paljon lyhennetyssä muodossa. Ensin harjoittelin tuon lehdykkävirkkauksen ihan videoita apuna käyttäen. Sen jälkeen ostin Ravelry:ä tossujen ohjeen. Löytyy nimellä Crocodile Stitch Adult Boots. 


Tämän näköistä on tossuosan pinta.
Tässä vielä ennen viimeistä lehdykkäkerrosta ja reunan viimeistelyä.


Ja viimeistelty. Kuva ei mikään paras mahdollinen. Otettu iltahämärissä. ( vaihdan kuvan kun kerkiän )Hetken siis teetti harjoittelua nuo tossut mutta ihan selkeä se ohje on, kun pääsi siihen kunnolla sisälle. Lankana käytin Novitan Nallea kaksinkertaisena. Harjoittelin ensin esim. tossunpohjaa eri lankayhdistelmillä mutta Nalle osoittautui tässä tapauksessa parhaaksi vaihtoehdoksi. Tossuista tuli tossumaisen napakat. Ei mitkään luttanat. Koko on 38.
Saatanpa tehdä toisetkin.

4 kommenttia:

  1. Komiat sukat ja todella hienot tossut, tykkään ☺

    VastaaPoista
  2. Ihanat tossut! Ja sukat myös, hienosti osaat tehdä!

    VastaaPoista
  3. .....Että pitää olla syötävän ihanat tossut.Menikö muuten tossuihin kuinka paljon lankaa? Haluaisin kans, mut en taida osata. Kerttu-sukat saattaisivat tapahtua.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Iloista päivää.