tiistai 7. tammikuuta 2014

Eläinten kuulumiset

Oskari - ihanan raivostuttava vitipää, joka putosi akvaarioon toissa päivänä. Kyllä, sinne molskahti. Siivosin pienempää akvaarioa. Ämpärillisen verran olin jo vettä sieltä ottanut, kun Oskari tapansa mukaan taiteili akvaarion reunalla ( ns. kehysakvaario ). Monet monituiset kerrat ehdin kieltää ja nostaa pois mutta mitä se hyödytti. Akvaarion reuna oli jo liukas. Olinhan onnistunneesti sitä kastellut vettä lappaessani ja Oskarin tassut lipesivät. Sinne molahti, jota kuinkin pää edellä. Minä tietysti tempasin vaistomaisesti kiinni siitä mistä sain eli selkänahkasta. Aattelin, että voi kissa olla vähän kippee seuraavana päivänä. Ei ollut -onneksi. Akvaariossa peseydyttyään juoksi, kuin päätön kana rallia yhden kymmenen minuuttia. Ilmeisesti otti hiukan sielun päälle pudota veteen.

Oskari painaa muuten jo 4,5kg. Syntynyt kesäkuun alussa viime vuonna. Pallien poisto mitä ilmeisemmin tapahtunee helmikuussa.

Oskari on kaikkiruokainen. Eilen aamulla tinki kaurapuuroa, kun näki sitä lautasella ja söi kiltisti koko annoksen eli noin ruokalusikallisen höystettynä laktoosittomalla maitojuomalla.Bobi: koira jolla on epilepsia. Kohtaukset ovat pysyneet poissa. Barbivet lääkitys menee edelleen 15mg x 2. Kävelylenkkejä on tehty aina kun sää ja Bobin vointi sallii. Harmittavan paljon on vaan ollut vesisadepäiviä. Pieni sade ei Bobia haittaa mutta kukapa haluaa kahlata sadevaatteet päällä isommassa sateessa. Bobilla on myös ns. hitaita päivä, jolloin esim lenkillä ollessa vauhti on verkkaista ollakseen kyseessä kääpiöpinseri. Välillä jättäytyy jopa minun taaksekin mutta kun muistaa mennä koiran ehdoilla, niin hyvähän siitä tulee. Semmosina päivinä on turha hötkyillä. Aina ei lenkille lähtö ole edes järkevää. Silloin Bobi vetelee sikeitä omalla petillään vilttinsä alla, suurimman osan päivästä. Kuivamuona on hiukan pannassa. Ei halua sitä syödä muuten kuin liotettuna ( turvotettuna ). Hampaissa ei näytä olevan vikaa tai syytä siihen. Puruluut kelpaavat oikein hyvin, jopa naudan koppukin. On siis saanut nyt suurimmaksi osaksi pehmytruokaa.
Netta: vanha mutta miten vanha?! Eläinlääkärin mukaan oli jo aikaa sitten ainakin 10-vuotta, joten siinä sotassa ikää voisi olla nyt joa 12-13 vuotta. Lonkistaan huono mutta tarvittaessa saa Norocarp särkylääkettä. Nyt ei ole taas aikoihin sitä tarvinnut. Omalla pihalla taivastalee ja käveleksii. Intopinkeenä olisi kyllä lähdössä kävelyllekin mutta en vie vaivaista koiraa kovia teitä pitkin kävelemään. Se tietäisi särkylääkkeen syöttämistä ja siinä nyt ei sitten ole taas järkeä pätkän vertaa, kun ei kerta sitä tarvitse rasituksen ollessa sopivaa. Yläkertaan Netta ei enää juurikaan jaksa mennä. Portaita on vain parikymmentä mutta se on vanhalle koiralle jo liikaa. On toki niitä päiviä, että menee oikein vauhdilla. Ruoka maistuu ja maistuisi jopa liiankin kanssa mutta pakko on rajoittaa. Netta on striloitu vuonna 2007 ja sen tiimoilta myös ruokahalu kasvoi. Netalla painoa noin 26kg, joka on ihan sopiva tuon kokoluokan koiralle ( belgianpaimenkoira/collie ).
Tällä hetkellä karva on taas irti. Sitä riemua riittääkin sitten useamman kuukauden ajan. Ennen... sillon siis kun Netta oli vielä nuori, karvanlähtö kesti 2-3 viikkoa. Nyt tahtoo mennä jopa puolivuotta.
Netta on eläinlauman pomo ja vastaan ei ole sanominen !Väinö-kani: Väinöllä ikää jo 8,5-vuotta. Entiset kujeet. Kesäthän Väinö asustaa ulkohäkissä, jossa sillä on tilaa juosta ja oma kaksikerroksinen iso mökki. Talvet tietenkin sisällä. Asumuksena kanihäkki eli semmonen tavallinen eläinkaupasta ostettu häkki. Päivittäin Väinöllä on mahdollisuus juosta vapaana alakerrassa ( keittiö-eteinen-makuuhuone) mutta aina se ei häntä kiinnosta. Väinö on erittäin siisti kani. Häkissä on ns. kulmawc, johon Vänni tekee kaikki tarpeensa. Koskaan ei tee esim lattialle, vaan kipittää vessalaatikolleen, vaikka olisi ns. vapaana.

Tämä kuva on pari vuotta vanha mutta eipä Väinö ole miksikään muuttunut. Kuva on otettu keväällä, jolloin Väinöä totutetaan ruohonsyöntiin ulkohäkkiin muuttamista varten.Tulossa: Madagaskarin päivägekko. Siitä myöhemmin.

3 kommenttia:

 1. KAUNIS KIITOKSENI UUDESTA POHJASTA vuodatuksen sivuillani!

  VastaaPoista
 2. Jotkut sanovat ettei kissoille saisi kaurapuuroa syöttää, mutta kyllä minä annan . Laku syö mielellään puuroa, mutta ei ihan joka päivä. Ja karva kiiltää.

  VastaaPoista
 3. Ihania eläimiä! :)

  Molskahduksen jälkeen tekee mieli juosta. :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Iloista päivää.