perjantai 26. heinäkuuta 2013

Ma-to


Maanantai 22.7.2013
Maanantaina: juna Tku-Pasila noin 10 min myöhässä. Ilmoittivat sitten vielä väärän raiteen Joensuuhun menevälle junalle. Onneksi en ole ihan uuvatti ja tajusin katella taulusta. Syöksymällä junaan sisään...toiseen vaunuun veturin jälkeen-olihan vaunumme nro yksi. Paskat, vaunut väärässä järjestyksessä eli ykkösvaunu olikin junan viimeisenä. Siinä sitte myssäköiheni ja poikinen kanssa läpi koko p
keleen junan ja A pelkäs likkuovia ( kuten aseman liukuportaitakin). Lopulta kuitenkin päästiin oikeaan vaunuun. Viereeni istui ulkomaalaistaustainen mies ja ensimmäinen ajatus ketutuksen keskellä oli, että se tietysti räjäyttää koko paskan ilmaan  No, ei sentään. Luki vaan kirjaansa, jonka kieltä en tunnistanut, kun siihen suuntaan vilkaisin.

Ennen Joensuuta vanhempi rouva yritti päästä vessaan mutta ei saanut saanut ovea auki ( ymmärtänyt miten ovi toimii). E kävi avaamassa rouvalle oven ja tuli sitten istumaan takaisin paikalleen. Kuiskasi A:lle: Nyt on sinun vuoro, mene pyyhkimään! Siinä vaiheessa oli jo niin väsyksissä että turskahdin ääneen nauramaan. Lopulta oli pakko tunkea villatakin hiha suuhun, että olen hiljaa.  

No nyt jää pojat tänne itä-Suomeen ja minä seikkailen yksin kotiin. Mistä junasta sitten ihteni löytänen - siitä myöhemmin.

Torstai 25.7.2013
Junamatka yksin.
Ihmettelin kotvasen, että mistä hitosta jalkoihin lentelee VESSAPAPERIN palasia. Hetken tarkkailun jälkeen huomasin, että edessäni istuva nainen, joka ei pysynyt paikallaan kuin 30 sekuntia maksimissaan eli vaihtoi paikkaa koko ajan, käveli ja lonttas paikalta toiselle, laittoi vessapaperin palasen jalkansa alle, kun heitti kengän jalastaan ( vain toisen kengän ) . Juna kun oli vanhaa mallia ja ikkunoita auki, toi tuulen viere papereita sinne sun tänne. Nainen myös höpötteli yksikseen vähän väliä.
Tampereella juna seisoi asemalla noin 20 minuuttia. Nainen meni ulos ja aattelin sen jo unohtaneen, että hän on menossa Turkuun, kun niin innokkaasti teki jotain ihmeellisiä voimisteluliikkeitä keskellä asemalaituria ja oli siinä tuuliviiriliikettä tehdessään pudottaa housunsakin nilkkoihin. No, kyllä se sieltä tuli sit takaisin ja sama vessapaperien levittely jatkui.

Jaa, että tylsäkin matka...


Isäntä tuli hakemaan minut junalta eilen, tosin 15 minuuttia myöhässä, kun oli koiran lenkityksessä mennyt ajateltua kauemmin. Mentiin suoraan Valasrannalle tanssimmaan. :) Puolilta öin oltiin kyllä jo kotona. Nyt pitäisi osata nauttia tästä hiljaisuudesta. Mitenkähän tässä käy..

4 kommenttia:

  1. no on siulla ollut piristävä juna matka mennen tullen.lapset kyllä huomaa kaikki ja sanovat mieli piteet myös,niin kun pitääkin.

    VastaaPoista
  2. Ei ainakaan matka ollut ikävystyttävä :)

    VastaaPoista
  3. Matkustin samoihin aikoihin samalla suunnalla,mutta kovin oli yksitoikkoista Sinun matkaasi verrattuna!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Iloista päivää.