maanantai 24. kesäkuuta 2013

Ruokamyrkytys - elämäni Juhannus

Pe 21.6 oltiin tanssimassa Valasrannassa. Olipahan kuin pätsissä. Lavalla oli aivan tajuttoman kuuma, vaikka kaikki mahdolliset räppänät olivatkin auki. Ulkona oli lämmin ja ajoittain aika navakkakin tuuli mutta lavan sisätiloihin se ei tuntunut riittävän. Ei jaksettu olla kuin pari tuntia.

Tultiin kotiin ja syötiin "iltapalaa". Tenavat oli nukkumassa ( 18.5v, 17.5v, 12v ja 10v. ). Otin iltamassa keitetyn perunan ja nakin, joita en tietenkään ollut muistanut nostaa jääkaappiin. Mies otti leivän päälle pihvin. Mitään erikoista siinä nyt ei tietenkään ollut. Kunnes vuorokauden päästä heräsin klo 24 mahakipuun ja kohta olinkin jo vessassa. Murto-osa sekunnin mietittyäni tulin tulokseen, että on parasta istua pytylle ja työntää pää ämpäriin. Niin tuli öljyt vaihdettua molemmista päistä yhtä aikaa. Siinä sitten toivoin kovasti, että menis äkkiä ohi. No, saahan sitä toivoa. Joka toinen tunti koko yön ja aamupäivän ravasin vessassa ja valuin aivan vetenä mollemmista päistä. Kaikken karmenta oli se suunnaton pahoinvointi ja mahan kouristukset. Siinä hommassa hävis kuulokin! En kuullu muuta kuin suhinaa. Enkä valehtele yhtään jos sanon, että arvelin jo päivät olevan luetut. En ikinä kuunaan ole kokenut niin hirvittävää pahoinvointia.

Yritin lipitellä mehua. Ei siitä mitään tullu. Jokainen suullinen toi helvetilliset mahan kouristukset, jotka tulivat aaltomaisina. Kuume alkoi hipoa 38 lukemaa ja jalat kramppas jo kunnolla. Onneksi kaupat avas ovensa klo 12 ja mies käväs Vichyä hakemassa. Sitä onnistuin puolipullollista juomaan suullinen kerrallaan. Kun mahan kouristukset alkoivat hellittää siedettävälle tasolle, sain menemään myös keltaista Jaffaa. Vuorokauden nestemäärä oli tosin vain 6dl ja illasta kuume nousi sitten jo 39 asteeseen. Ei paljon hymyilyttänyt. Raahauduin suihkuun. Istuin pesuhuoneen lattialla ja suihkusta lotisi viileää vettä.Tänään on vielä kouristuksia mahassa mutta jalkeilla sentään jo olen. Hiki virtaa pienimmästäkin liikkumisesta. Ensimmäinen Vichy-vesi pullollinen on menossa. Aamulla oli nälkä ja söin yhden voileivän. Ei pysynyt se herkku vielä sisällä, joten yritän tänään olla nesteytyslinjalla.

5 kommenttia:

 1. Auts auts... :( Toivottavasti alkaa olemaan jo parempana, eipä kuulosta kovin hääviltä! :(

  VastaaPoista
 2. toivottavasti olo alkaa paranemaan,ei ole mitään mukavaa olla sairaana tämmösellä helteellä.
  nestettä vaan pikku hiljaa niin jos alkais tauti tokenemaan.

  VastaaPoista
 3. No onpas kurja tauti :( ..onneksi on jo talltumassa.Paranemisia.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Iloista päivää.