torstai 27. kesäkuuta 2013

Operaatio

Nuorimmalle pojalle tehtiin lääketieteellisistä syistä circumcisio to 13.6. 2013. Suomeksi sanottuna ympärileikkaus ( linkin kuvat ei herkimmille ). Toimenpide onnistui lääkärin mielestä hyvin. Heräämössä kävi kirurgi sanomassa, ettei jälkitarkastusta tarvita mutta tuli toisiin aatoksiin pojan päästyä osastolle, kun leikkaushaava alkoi vuotamaan, jota se ei ollut salissa tehnyt. Kontrollikäynti oli ke 19.6.

No ei vissiin mennytkään niin kuin olettaa sopii, koska seuraava kontrolli on vielä heinäkuun alkupäivinä. Kysyinhän minä sitten, että oliko siinä nyt sitten jotain häikkää mutta vastaukseksi saatiin, että ei. No hemmetti, miks siellä pitää sitten ravata?! Ajoaika Tyks:n on ruuhkasta riippuen 45-60 min / suunta. Herää kysymys, mistä kysymys.

Vuotoa oli toki kotonakin vielä useampana päivänä. Leikkauksen jälkeisenä päivänä ( toimenpide tehtiin siis päiväkirurgisesti ) vuoto alkoi kuitenkin kirkastumaan, joten enemmän oli jo kudosnestevuotoa, kuin verta. Suihkutuksia, suihkutuksia ja suihkutuksia sekä parafiiniöljyä, ettei kutise ja ruvet pysyvät notkeina, eikä pinnat tartu esim. housuihin. Kipulääkityksenä PamolF  1x3 ja Pronaxen oraalisuspensio ( suun kautta, liuos ) 5ml x 2 kolme vuorokautta. Kivut pysyi hyvin poissa, joskin käveleminen oli kovasti ankkamaista muutaman päivän ajan. Liikunta-, uinti-, saunomiskielto 2-3 vk, josta nyt on mennyt se kaksi.

Leikkaushaava on siisti, joskin alapinnalla on hiukan vielä mustaa vuotokertymää, jota eilen irtoili hyvin suihkutuksessa. Viimeisin kudosnestevuoto viime la-su välisenä yönä, joka johtui todennäköisesti alapinnan rupimuodostelmien irtoilusta.

Kovasti olis pojalla jo tramppis, pyöräily ym, liikuntahaluja mutta vielä pitäisi hiukan malttaa. Niinpä nämä pari viikkoa ovat menneet enemmän ja vähemmän pleikkaripelien kanssa, kun ei myöskään auringossa saa pahemmin olla haavan takia. Ompeleet ovat onneksi itsestään sulavat ja toivottavasti myös sen tekevät, ettei käy niin kuin minulle muutama vuosi sitten. Sulamatta jäivät, joten poistin mahanahkani ompeleet ite.

Edit: Vain olisittepa nähneet sen pojalla olleen hervottoman turvotuksen ! Se oli kyllä jotain käsittämättömän runsasta. Koko vehje oli sininen ja 3-4 kertainen kooltaa normi kokoon verrattuna. Siinä meinas kalveta jo tämmönen kana-aivoinen sairaanhoitajakin.

Butterflies glitter graphics

Ompeleista puheen ollen, ompelin pari pannulappua, kun oli jemmassa värivirheellistä Marimekon Unikkokangasta mutta kuvaushetkellä vei katkennut Pionin kukkanen voiton.


Tässä kuitenkin vielä toinen mitään sanomaton kuva:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Iloista päivää.