maanantai 13. toukokuuta 2013

Väinö, kesä ja ....

Väinö on päässyt muutamana päivänä haistelemaan ulkoilmaa. Päivän on ollut pikkuhäkissä terassilla ja illasta sitten loikkinut valjaissa nurmikolla.

Koko talven hän on saanu kuivan heinän ja siemenseosten lisänä porkkanaa ja salaatinlehtiä. Nyt parina päivänä on totutellut myös voikukanlehtiin ja tänään myös Vuohenputkeen. Ne ovat suurta herkkua mutta paljon ei uskalla kerralla antaa, ettei masu mene kuralle. Ulkohäkkiin Väinö siirtyy sitten, kun myös yöt ovat lämpimiä. Häkin sisäpuolella on saatavana tuoretta Vuohenputkea mielin määrin.

Väinöllä on karvanvaihto menossa ja tuossa kuvassa näkyy maassa karvatuppoja, joita irroiteltiin lintujen pesätarpeiksi :)


Kun katsot tuota kuvaa tarkkaan, huomaat Simo-kissan juoksevan vasemmalla ja Bobi paineli perästä. Oli jonkinmoiset kilpajuoksut menossa.

Väinön ulkohäkistä vielä sen verran, että se on tehty minkkiverkosta. Ei pääse mitkään örkit Väinön kimppuun.

Loppukesästä Vänni täyttää jo 8-vuotta. Ei mikään pojan hupakko enää ja sen huomaa mm. siinä, ettei Väinöä pahemmin kiinnosta sisätiloissa juokseminen. Vaikka häkin ovi on auki, saattaa kani vaan istua hömöttää omassa häkissään ja korkeintaan kurkkaa ovelta. Ulkohäkkiään hän rakastaan niin paljon, että päästää suunnattoman murinan, jos yrittää mennä häkistä häntä hakemaan.

4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi. Iloista päivää.