tiistai 28. toukokuuta 2013

Kettu perhana

Eipä ollu ällyy napata kameraa kouraan, kun mäni pällistellessä. Naapurin pihalla jolkotteli kettu meistä pois päin ! Persus oli siis meille päin. Lienee tullu meidän pihalta kania tarkastamasta. Vain eipä saa sitä. Lällällää...Kanin häkki on minkkiverkkoa. Jos siitä kettu hampaineen menee läpi, niin sitten sillä on uudet legot suussa. Kanin häkki on myös pohjasta verkotettu, joten turhaan kaivaa jos  kaivaa.

Itikoita...niitä juuttaita riittänee koko kesälle. Hiton äkäsiäkin ovat ryökäleet. Eilen illalla vähän heinikon reunoja husoin viikattella, vain pois oli tultava, kun itikat survo liian liki. Tosin lähes kaikki tarvittavat heinät sain nurin. Pistin kumoon lähinnä Keltamoa ja Niittyleinikkiä. Niitä riittää. Meinaan kokeilla Rondup:a, josko se sais jotain aikaan.

Se viime postauksessa oleva vitutuskäyrä jätti kyllä minuun jälkensä. Eikä ihan heti arpeudu. Mutta elämä on...näköjään, yhtä vuoristorataa.


Poika A:lle tuli operointiaika. 13.6. täytyy olla jo sianpierasun aikaan isossa sairaalassa. Minähän sitä jännitän niin, että oon jo valmiiksi kurapaskalla !
Poika E kävi eilen Musiikkiopiston pääsykokeissa ja ei varmaan tarvii ees kertoa minkä verran jännitin ! Omista vastaavista kokeista on aikaa 33 vuotta ( 1970-luvulla )ja muistan sen kuin eilisen päivän. Kokeet oli varsin monimutkaiset siihen aikaan. Nyt meni vajaat 10 min ja kaikki oli tehty. Muutamia rytmejä taputtelivat, muutamia säveliä laulattivat ja sävelpätkiä myös. Yksi säkeistö vapaaehtoisesta laulusta piti laulaa. Joo, kyllä mää kuulin niitä, vaikka seisoinkin eteisessä sormet korvissa. Sillon kun hain Helsingin Konservatorioon 1980-luvun puolivälissä, oli testit ja kokeet pitkän sutjakat koesoittoineen päivineen. Tai iteasiassa hain myös Jyväskylän ja Tampereen Konservatorioihinkin. Pääsin kaikkiin mutta valitsin kulkuyhteyksien takia Helsingin. Viikot olin töissä hoitoapulaisena ( 4 tuntia / pv) Lieksan Terveyskeskuksen vuodeosastolla, paitsi keskiviikkona en. Sain siitä sen verran rahaa, että sain ostettua junaliput. Tiistai-iltaisin hyppäsin yöjunaan ja keskiviikkona iltapäivällä lähin takas kotiin Lieksaan Helsingistä soittotunneilta ja teoriatunneilta. Olin kotona iltamyöhään.
Nuorena jaksaa, nyt ei enää...3 kommenttia:

  1. Pitäs mennä kasvimaa tekeen - arvaa huvittaako... Spede kun oli mukana ja kuuli, että teen penkkejä, niin keskelle penkkiä täytyi istua. Tottakai, istumiseenhan penkki on.

    VastaaPoista
  2. mie kukkapenkkiä kitkin niin kyllä oli itikoita ja mäkäräisiä.kyllä ne juuttaat sai miut sisälle karkoitettua,onneksi sain kuitenkin homman tehtyä.

    VastaaPoista
  3. Mä hain aikoinaan musiikkiluokalle ja pääsinkin. :) Muistan, kun harjoiteltiin koulun pihalla pääsykoelaulua Sait multa kukkaset toukokuun. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Iloista päivää.