maanantai 17. joulukuuta 2012

Himos 14-16.12.2012

Oltiinpa sitten Himoksella viikonlopun verran. Lähettiin pe 14pv klo 17 jälkeen, kun isäntä pääs töistä. Mukana meillä oli tuttava pariskunta.

Keli oli tosi liukas. Lunta tuli koko päivän ja tiet oli jäisen liukkaat. Ihan hyvin matka taittu minkä nyt pissapoika ei autossa toiminu...heheh...Niin se kun ei auta jos on säiliö täys mutta letku poikki.

Kerran pysähyttiin menomatkalla tankkaamaan suolenmutkia.

Ei meillä mitenkään kiire ollu. Lauri Tähkän konserttiin oli vielä monta tuntia. Hyvin siis kerettiin mökkiin tavarat kantaa, kunnes mentiin jonon jatkoksi värjöttelemään Himos Areenan ovelle. Sisälle päästiin noin klo 22 ja kuinka ollakaan konserttihan olikin määrä alkaa vasta puolilta öin. Siispä takas mökille jonne oli mukavasti alamäki taitettavana. Liukkaat oli kengät ainakin osalla porukasta.

Kuvie en Tähkästä tähän laita, koska en ole kysynyt julkaisulupaa. Kuviahan saa ottaa mutta julkaista niitä ei niin vain voi.
Äänentoisto oli yhtä mössöä. Vahvistimet täysillä. Kyllä se Tähkä ainakin suutaan auko. En tiedä sitten johtuiko huono äänentoisto siitä, että olimme sivulla, eikä suoraan lavalta katottuna edessä päin. Kertansa riitti. Konsertti kesti noin 1.5 tuntia. Porukkaa oli yllättävän vähän. Pari tappelupoikasta siellä oli ja Tähkä keskeytti laulun siinä kohtaa. Järjestysmiehet olivat kuitenkin ajantasalla ja äkkiä lähti tappelupukarit ulkoilmaa nauttimaan. Tähkä totesi: " Paskapäät tappelee.."
Heti konsertin loputtua alamäkiluistoisesti kohti mökkiä. Menihän siinä höpöttäessä mukavasti pitkälle aamuyön tunteihin. No, kaikkea sattui mutta se ei taida olla sattuneesta syystä julkaisukelpoista ;) Siis ei mitään vakavaa. Pikemminkin sellaista, jota muistellaan vielä kaaauuuuan.

Lauantain muuta paitsi minä viettivät aikaa laskettelurinteessä kahteenkin otteeseen. Minä möllötin mökissä. Neuloin, paistoin joulutorttuja, lämmitin takkaa. Ulos ei ollu mukava yksin lähteä. En uskaltanut. Pelkään oudossa paikassa aina sitä, että josko saan epikohtauksen ja jään jonnekin hangennokkaan, kun kukaan ei tunne, eikä tiedä. Laskettelijat tulivat välillä mökille ja kävästiin syömässä Himos Hotelli :ssa. Ja mites se menikään...

Tilausten ottaminen sujui varsin rivakasti. Minä ja mies otettiin ylikypsää possua ( 300g lihaa ), johon kuului mm. maalais ranskanperunat. Toinen pariskunta otti häränpihvin ( 250g ) lisukkeineen , sekä kanaa. Odotettiin, odotettiin... Tuli tarjoilija ja kertoi, että hän unohtia sanoa, että voileipäpöytä toimii alkupaloina. Siispä sitä hamuamaan. TÄH, mikä hemmetin voileipäpöytä ? Löytyihän sieltä peräti yhtä sorttia hiivaleipää ja voita, jossa rojotti päällä kyrsähtäneen näköinen persiljatupsu. No, eipä siinä mitään. Leipä oli kyllä tuoretta ja hyvää. Taas odotetaan, odotetaan...arviolta ainakin 30 min, kunnes tarjoilija tulee. " Kenelle oli lohi...?" Ei kenellekään ! Niine hyvineen pyörähti tarjoilija takaisin vieden myös minun ja mieheni annokset mennessään kera kummallisen lohen. Meni 10-15 minuuttia. Tarjoilija ilmestyi takaisin mukanaan taas ne meidän annokset ja lisäksi härkäannos. Eipä paljon älliään tarvia käyttää, kun jo arvaa, että annokset oli kylmiä JA maalaisrankalaiset oli jostain kumman syystä ihan tavallisia tikkuperunoita ! Lihan päällä oli Timjamin oksia, jotka minun annoksessa oli varmaan toissaviikkoset, näivettyneet ja harmaan vihreät. Kaverin härkä oli täynnä kalvoja, suorastaan syömäkelvotonta, grillattu tomaatti muistutti lähinnä nahistunutta ja mädäntynyttä kasvista, kuin herkullista tomaattia. Härkäannoksessa ollut Timjamin oksanippu puolestaan oli multineen päivineen. Kana-annos antoi odottaa itseään edelleen. Lopulta se tuotiin. Kana oli kalpea, liekkö säikähtänyt jotain..Nahkoineen päivineen se file siinnä lautasella rojotti. Oli kuulema mauton mutta meni alas. Vuohenjuustolisuke maistui sen sijaan kohtuu hyvälle.
Hyvitykseksi sotkoksista tarjosivat mahdollisuuden hakea kahvit jo sulkeutuneen Buffet lounaan noutopöydästä. Monta tuntia seisonutta kahvia. Joo, ei kiitos. Tosin mies uhkarohkeasti haki ja ilme oli sen mukainen, kun kahvia suuhunsa hörppäs. Odotettiin taas ja odotettiin. Ei tarjoilijaa mailla halmeilla ja ruokailijoita meidän lisäksi noin 10. Ei olis pitäny olla kovin vaikeeta hakea lautaset pois ja tuoda se herkullinen karpaloannos + kuuma kinuskikastike, joka kuului härkäannokseen jälkkärinä. Odotettiin ja odotettiin. Lopulta lautaset haettiin, eikä kyseinen tarjoilija ollut ollenkaan kartalla karpaloista. Ne tulivat kyllä huomautuksen jälkeen aikaan. Ja taas odotetaan...Lasku olis mukava saada. Ei näy, ei kuulu. Viereiseen pöytään tuli 8 hölön seurue. Olisi ollut mukava tietää menikö heidän ruokiinsa 2 tuntia, kuten meidän...ja mitä mahtoivat loppujen lopuksi lautasilleen saada. Ei jaksettu enää laskua odottaa vaan mentiin tiskille maksamaan. Mies sanoin: " Mulla oli ne kaksi possua." Tarjoilija: " Ai kaksi kossua, raakanako?" Voi pariloitu porsaaperse ! No, lopulta meni perille. Koneelle oli jo lyöty ties mitä, koska tarjoilija huuteli keittiöön korjaavansa samalla. Sentään lasku tuli oikein. Hyvitys...Geisha karkki / sierainpari.
Ai syödäänkö vielä Himos Hotellissa joskus? No ei todellakaan, äläkä syö sinäkään, paitsi jos tykkään sotkoksista.
Taisi olla meillä jokaisella nälkä enemmän ja vähemmän. On se kumma kun lasku oli yhteensä melkein 100€ mutta nälkä ei lähteny.
Mökille siis takaisin ja muut rinteeseen.

Lyhyesti mökkiesittely. Mökki oli 6 henkilön torppa. Parvella oli ainakin 4 makuupaikkaa ja alakerrassa kahden hengen makuuhuone. Nuorempi pari majoittautui parvelle.


Ihmettelin, kun niskaan tuuli tuossa vihreässä tuolissa istuessa. Eipähän tuo ihme, kun verhotkin lepatti. Tuuli se...oikein kunnolla. Ilmanvaihto siis toimi.


Keittönurkkaus. Sopii vaan ihmetelle, että mökki suht hyvänkokoinen mutta uuni...Se on tuo pieni mikron kokoinen harmaa kapistus tuossa alhaalla.


Tämän verran mahtu torttuja kerrallan pellille. Tuossa kohtaa höpisin jo ääneen itekseni, että onneksi ei tullu ostettua kilontaikinaa. Olis saattanu itku päästä paistaessa.


Hyvin pesty uunin alalaita, vai mitä olette mieltä? Parempi oli kun ei silmälaseja päähänsä laittanu.


Sitten mitä saunaan tulee. Jätin suosiolla käymättä. Muut olivat rohkeita ja käyttivät saunan hyväkseen. Kun se oli lämmin, haisi siellä oikein paksusti vanha hiki ja lika. Siis niin vahvasti, että olin oksentaa ja haju ei meinannu haihtua tuuletuksesta huolimatta millään. Ei varmaan oo pesty sataan suveen !
Niin kuin kunnon vuokramökissä kuuluu, oli siivousohjeet seinällä. " Imuroi laittiat ja pese lattiat." Olis varmaan ollu hyvä lisä: " Pese saunan lauteet, pesuhuoneen seinät ja lattiat juuriharjalla ja mäntysuovalla. Pese keittiön minumaalinen iänkaikkisen vanha uuni varovaisuutta käyttäen ja mielellään ilman vettä..."

Tässä onkin sitten se minun ainoa ulkoilukuvani. Otettu kotiin lähtiessä.


Kotimatkalla pysähdyttiin syömään Härkäpakariin. Sen sapuskat voitti mennen tullen Himos Hotellin ruoat ! Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi.
Tänään sitten etittiinkin miehen kukkaroa. Onneksi löytyi kaverien autosta.
Sen pituinen se ja ei kiitos toista kertaa.

3 kommenttia:

  1. Samaa ajattelin minäkin, kuin tuo ensimmäinen kommentoija,

    Ompahan ollut kamala kokemus, ei paljon naurata, ja vieläkö piti maksaa ihtesä kipeeksi..

    PAULA

    http://ilta-rusko.vuodatus.net/

    VastaaPoista
  2. No jo oli reissu. Olen kyllä kuullut ennenkin Himoksen sapuskoista tuota samaa. Joten jätän ne mieluusti toisten syötäväksi. :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Iloista päivää.