perjantai 26. lokakuuta 2012

Soitin eläinlääkärille, joka ei ole rahan perään.

Hän kyseli tarkkaan kohtaukset ja kestot, koiran iän ja taustat.

Tyly oli tuomio.
Hyvin todennäköisesti aivokasvain ! Kohtauksia tulee siis liian tiuhaan ollakseen normaali epilepsia. Normissa epissä kohtaukset alkavat pitkillä aikaväleillä. Koiran ikä: vanha ollakseen tavallinen epilepsia.

Verikokeet ei kerro mitään, eikä aivoröntgen. Jos haluan varmuuden kasvaimesta, paikka on Aisti-klinikka Helsingissä. Siellä tehdään koirien tomografia kuvauksia.
Jää mietintään, onko järkevää vai ei. Jos kuvissa näkyy kasvain, mitä siitä jää käteen? Tieto kasvaimesta, ei muuta. Toinen vaihtoehto on aloittaa epilepsialääkitys ja pärjää niin kauan kuin pärjää. Elinennuste kun on muutama kuukausi lääkityksenkään turvin. Saattohoito siis. Lääkitystä varten otetaan maksa-arvot.

Tällä hetkellä kallistun lääkityksen aloittamiseen.
Mietin maanantaihin asti.

JK. Otin yhteyttä kuitenkin tuonne Aisti-klinikan neurologiin. Odotan heidän mielipidetään asiasta.
JK2: Kolmen eläinlääkärin mielipide kuultuna ja neljännen odottelen. Vain yksi kaunisteli puheitaan ja sanoi, että voi se olla tavallistakin epilepsiaa.
Mutta oli tai ei, pyydän maksakokeet ja sitten aloitetaan epilepsialääkitys. Päivä kerrallaan mennään. Muuta ei voi, oli syy mikä tahansa.

8 kommenttia:

 1. voi itku,nyt menin ihan sanattomaksi surusta :( voimia sulle ratkaisujen tekemiseen,ei varmasti oo ihan helppo juttu...Bobille haleja <3

  VastaaPoista
 2. oi kamala. jaksamista ja nauttikaan bobin seurasta täysillä loppuun asti. tiedän kun eläimen elimet pettää mitä se on.ei kivaa katsottavaa siihen on valmis päätös itselle mielessä tehtävä mitä siinä jamassa aikoo. suru silloin on suuri ja meillä Nekun kohdalla se ei vieläkään ole poissa. harmillista tekin melkein vasta äsken bobin saitte.hyvä elämä sillä on vielä teillä eessä pietään lippu korkeella et epi lääkkeet kuiteskin auttaa ja mahdollisimman normi koiran elämää saisi loppu aikansa elellä.

  VastaaPoista
 3. Voih, ikävä kuulla! Juuri tänään soitin ystävälleni, joka vanha russeli oli saanut aamulla myös epileptisen kohtauksen :(

  VastaaPoista
 4. Voi kuinka kamalaa. Itse kokeilisin tuota epilepsialääkkitystä, jospa se auttaisi. Mutta jos kohtaukset tulevat siitä huolimatta usein ja pahenevat kerta kerralta, niin päästäisin koiran pois kärsimästä. Se voi tulla muullakin tavalla kipeäksi jos aivopaine nousee tai kasvain painaa tai tuhoaa jotain hermoja.
  Oletko koskaan käynyt Satakunnan Eläinlääkäriasemalla Kankaan Jussin luona. Hän pn hyvä lääkäri ja luottaisin hänen kokemukseensa. Kannattaa ehkä soittaa toisenkin lääkärin mielipidettä.
  Voimia teille <3

  VastaaPoista
 5. Ullan linjalla olen, ja kestämisiä toivon

  VastaaPoista
 6. Jummi jammi, en tiedä mitä sanoa, voimahalit sinne <3

  VastaaPoista
 7. Tosi ikävää tuollainen vaiva. Olen ymmärtänyt että olit löytänyt mieleisen koiran (niin ne ovat olleet muutkin koirat) ja nyt tuli tuollainen tauti. Toivotaan että lääkitys auttaa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Iloista päivää.