lauantai 22. syyskuuta 2012

Ei vaan tuu

Nimittäin ne perhanan kattopaneelit ! Kohta ollaan kuukausi odoteltu. Kerran on jo isäntä sinne soittanukki. Aletaan pikkuhiljaa olla sitä mieltä, että jos ens viikolla ei kolaha tulla niin sitten saavat survoo vaikka perseeseensä ne poikittain! Tilausaika kun oli maksimissaan kaksi viikkoa. Kyrsii, kun olohuone on keskeneräinen.

Tyttö J:llä on nyt ruotsin yo-kirjoitukset onnellisesti ohi. Parin viikon päästä saa alustavat tulokset. Kyllä minnuu jännitti, kun kirjotukset oli menossa. En minä sitä kuunteluosuutta niinkään ( se oli jo aikasemmin ) mutta ite kirjotuksia. Ne oli eilen perjantaina. 5.5 tuntia likka oli istunu kynä kädessä ja kirjoittanut lyijy savuten. Vasta kotona hän hoksas, että se oli sit siinä sen aineen osalta. Keväällä urakka jatkuu.

Hän alotti myös autokoulun. Siitä budjetista puuttuu vielä muutama satanen. On se perskeleen kallista nykysin autokoulukin. Lähemmä 2000€. Minun autokoulunkäynti makso vuonna nakki ja makkara 70 mk. Isä opetti. Ei siinä mittään teoriaopetusta ollu, ei etes opettanu autoa tankkaamaan. Suoraan vaan autonrattiin. Muistan elävästi, kun peruutin lumipenkkaan. Oli siis talvi, kun opettelin ajamaan. Äiti tönötti istua takapenkillä ja huusi " Herrajumala, nyt se ajo penkkaan!" Isä vaan totes penkan olevan lunta. Se oli se eka kerta, kun peruutin meidän pihasta tielle. Kaikenlaista sattu ja tapahtu. Esim isä ajatti pientä kylätietä pitkin. Tulin mäkeä alhaalta päin ja mäenpäältä tuli auto...PAM , suoraan keulaan. Niin meni BMW:n konepelti kerta pierasulla uusille. Vika ei ollu minun. Kerkesin tempasta rattia niin, että oikean puoleinen rengas oli hangessa. Toisen auton kuski oli samaa ikäluokkaa, juuri kortin saanut ja säikähti niin maan perusteellisesti, että vetäs minut nähdessää kädet silmille ja muutapa ei tajunnukkaan tehä. Hänelläkin oli isä kyydissä mutta kortti taskussa. 

Mies sai päähänsä pudottaa painoa, mokomakin heinäseiväs, 6 kg vuoden loppuun mennessä. No, en aio jäädä huonommaksi. Noin 1.5 vk ollaan oltu vähemmällä syömisellä. Mulla kilokalorit on pyöriny noin 500-900 välillä. Miehellä vaan taitaa välillä vähän lipsua. Kovin on kylläsen olonen, kun töistä tulee. Lieneekö Pitseria turhan lähellä. Mää ja tiijäppä tuota. Eilen pidettiin tankkauspäivä ja varmaan tänäänkin olis viisasta syödä "normaalia" enemmän. 


Yhet putkisukat sain valmiiksi toissapäivänä. Kuvaakaan en kehannu niistä ottaa. Samanlaiset, kuin aikasemmin neulomani. Nyt aloitin pitsitossuja. Menevät lahjaksi.

Tässä vielä kuva pojan kurpitsasta. Kohta se on napattava sisälle.


Parina aamuna on ollu tosi kylmää. Vain pari astetta lämpimän puolella. Kaipa se talvi tekee tuloaan.


3 kommenttia:

 1. Ellu täällä.

  oolanti nähty,nyt olen Kaarinassa ja huomenna menen kotiin,matka suht koht "kuiva"nim. juomien puolesta.

  VastaaPoista
 2. Kävin autokoulun -70 luvun alkupuolella ja ei siellä opetettu tankkaamista eikä edes renkaan vaihtoa. Ei muuta kuin eteen- ja taaksepäin ajoa. Kaikki kulut siitä lystistä oli jotain 1050 mk (euroiksi muutettuna 175€) ja siihen kuului myös linja-auto liput täältä "Jumalan selän takaa". Nykyisillä hinnoilla jäis kyllä kortti hommaamatta, johan tuo ikäkin jotain siinä vaikuttaa. Ei kukaan opettaja ehkä uskalla käydä opettamaankaan, ainakin ajotunnit tuplaantuisivat :D

  VastaaPoista
 3. Minä jouvuin käymään kahteen kertaan autokoulun,ku ekalla kerralla jäi se liukkaan kelin ajo ajamatta:)ja nykyään ajan enemmän ku mies,joka ei ossaa ees tankata autoa ku pakon eessä...
  Onnee laihutus-urakkaan,mullahan ei mittään laihutus-sellaista oo päällä,mutta tiukka dieetti raskaus-diabeteksen takia puottaa huomaamatta painoa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Iloista päivää.