maanantai 6. elokuuta 2012

Keski-Suomi 4-5.8.

Niin pölähettiin käyvä keski-Suomessa entisessä kotikunnassa. Lähtö kottoo onkin oma episodinsa mutta jääköön se tällä kertaa mielikuvituksenne varaan.

Lauantaiaamuna klo 4.00 kampesin ylös sängystä. Koko yönä en oikeastaan kunnolla unessa käyny, kun piti vahata kelloa, joko on ruho nostallettava pystyasentoon. En luota kännykkäni herätyskelloon. Se soi jos soi, vaikka kuinka olis säädöt kohillaan, joten en laittanu sitten ollenkaan herätystä.

Keitällin aamukahvit ja pakkailin vaihtovaatteet mukaan kahdelle nuorimmalle ja meille aikuisille. Poika P tiesi hoitaa pakkaamisen omaltaosaltaa jo illlalla.

Niin se kahvi. Sitä olikin sit yks kaks pannullinen. Muutaman kerran hieraisin silmiäni, kunnes tajuntaani kolahti, etten ollu tyhjänny vanhaa kahvia pannusta. En sentään kerenne lotasta kupillista. No, uusiksi meni ne kahvit. Onnistuhan se jo toisella kerralla.

Herättelin nuorimmat ja isännän. Koiratkin kampesi unesta tokkuraisena keittiöön ja varmaan niihen päissä pyöri herne ympyrää, kun kesken unien piti herätä. Päästin ne vaan takaovesta pissalle. Joku sisäinen kello niillä kai on, kun painelivat molemmat takaisin nukkumaan. Bobi kaivautui tapansa mukaan viltin alle omalle petilleen.

Ötökkätohtori E sai tehtäväksi käydä herättämässä isoveli. E tosin aatteli, että veli vihastuu, kun siihen aikaan herätetään mutta rohkenipa sitten kuitenkin herätyspuuhiin, kun kerroin, että tiedossa on lähtöaika.

Ja ei muuta kuin tielle.

Yksi puolentunnin pysähdys puolimatkassa aamupalan muodossa. Minä söin pelkän sämpylän, koska oon semmonen kuramaha, etten kahviakaan uskaltanu ottaa. Mies ja poika P veteli munkit ja kahvin ja nuorimmat söi Paniinin kera kaakaon ja mehun. Hyvä oli matkaa jatkaa.

Hyvissä ajoin aamupäivällä oltiin perillä. Onneksi isäntäväki oli jo hereillä. Joskus ollaan taidettu kammeta niinkin aikasin, että ollaan herätelty...heheh...

Heillä on ihana pihasauna ( toki sisätiloistakin vastaava paikka löytyy ). Mies ja talon isäntä sitä tohkeissaan lämmitti. Mies pukkas niin tiuhaan halakoo saunankiukaan alle, että talon isäntä ehotteli jo vakuutussumman nostamista. Meinas, että kohta on tuli muuallakin, kuin siellä missä pitäsi.

Ei sinne saunaan kyllä ihan heti jouvuttu. Extreamlajina oli kyykäärmeen metsästystä ! Poika E ja talontytär J huomasi, että kärme mennä mutkutteli saunan alle. Talon isäntä siinä sitten lapiohippasille käärmettä vastaan. Kotvasen saunaa kierreltyään ja lopiota kolisteltuaan tuli siihen tulokseen, että mihin lie männy. Penskat oli kytiksellä josko luiro tulee toiselta puolen saunan mutta ei sitä näkyny, eikä kuulunutkaan. E...tuo meijän ötökkätohtori ei luovuttanut vaan taskulampun kanssa tiirasi kauan ja hartaasi. Niin se lieron perhana löyty. Oli luikerrellu saunan alla olevaan putkeen. Ei muuta kun talonisäntä lapioineen ja haavinvarsineen hommiin E:n näyttäessä valoa. Niin päätty sen kyyn elämä. Ai, mikäkö oli minun ja talonemännän osuus. No ohjeiden anto tietysti.

Hyvät oli löylyt ja viileä oli paljun vesi. Vastapaino saunan lämmölle.

Hauskaa oli. Kiitos isäntäväelle.

Kotimatkalla käytiin Tuurissa kyläkaupassa. On se semmonen hehtohalli, että ei jaksa kovin monesti päästä päähän kävellä. Ihmistä oli ku pipoa markkinoilla.
Paras nähtävyys siellä oli eräs Mersu jonka omistajalla oli vissiin pikkusen käpy palanut. Parkkeeraus oli sen mukainen. Mersussa oli kiinni asuntovaunu. Isoja ruutuja ei ollu vissiin ollu vapaana, koska vaunu oli peruutettu normi henkilöautolle tarkoitettuun ruutuun. No ei siinnä mitään mutta kun se vetoautona toimiva Mersu oli edelleen kiinni siinnä vainussa ! Eli auto törötti 30 asteen kulmassa vaunuun nähden keskellä ajoväylää niin, ettei kukaan päässyt parkkipaikalta pois ! On siinnä ollu oikea nero työssään. Ei menny kauan kun kuului kuulutus " Auto jonka rekisterinumero on OGE *** tulee siirtää välittömästi pois. Auto on parkkeerattu väärin, eikä toiset  pääse pois parkkipaikalta".
Kaikke sitä näkee, kun avartaa maailmaa matkailulla.

Eipä oikestaan mitään tullu ostettuakaan, kun en mittään löytäny ! Ilmeisesti en mitään tarvinnu.

Ps. varpaankynnet on vieläkin mustat...Mutta siitä enemmän joskus toiste.

2 kommenttia:

  1. Tuurin kauppa... Pari kertaa olen käynyt, kiva olisi taas käydä, mutta inhoan sitä tungosta. Ja loppupelissä jos ei sitä tarjoustavaraa tarvitse, niin loput on normihintaista.

    VastaaPoista
  2. Meilläkin oli juhannus aattona savusaunalla käärmeen metsästys sessio. Pikku pojat sen keksivät saunan vierustalta, mutta pääsi se hengestään sekin. Aika raakalaisia me ihmiset ollaan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Iloista päivää.