sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Yllättävän aikaisin

Hieman yllättyneenä huomasin, että tämä Akileija aloitti jo kukintansa.


Ostin tämän viime kesänä tai oikeastaan syksyllä alennusmyyntien alettua. Sen tarkempaa nimeä en tuolle muista. On matalakasvuista mallia. Osa korkeimmista Akileijoista on kyllä jo hyvällä nupulla ja osa vasta suunnittelee nuppujen tekemistä.

Tämän Streptocarpuksen luulin menneen talven aikana mutta eipäs ollutkaan.


Kysessä on siis Soilikki nimeltä Silvia. Kukinto ei ole vielä täysin auki mutta en jaksanut enää odottaa. 
Mulla ei ole Soilikkipurkeissa nimiä, koska tunnistan ne kukintojen perusteella, joten menetetty on ilmeisesti Heidi. Sillä kun oli samanvärinen purkki, kuin Silvialla.

Nyt Kohleria Red Ryder on tehnyt jo niin paljon kukintoja, että pelkään koko kasvin katkeavan kukintojen painosta. Laitoin sen nojaamaan ikkunan pieleen.

Käsityörintamalla on hiljaisen rauhallista. Teen sen mikä huvittaa ja kehtaan. Sormet huutaa heti särkylääkettä nivelkipuun, jos vaan vähänkin enemmän puikkoja tai koukkua kädessäni pidän. Mutta mikäs pakko minun on koko ajan tehä? Ei yhtään mikään. Tämän kuitenkin tässä muutaman päivän aikana väsäilin. Tiedän tälle kyllä jo kodin mutta jääköön se vielä hämärän peittoon.


Silmukkamäärän, lähinnä sopivan leveyden toivossa, katoin Novitan sivuilta. Muuten meni sitten aika näppituntumalla. Lanka on Novitan Kotiväki.

2 kommenttia:

  1. Ihania kukkia!Mulla ne raukat vaan kuolee:(

    VastaaPoista
  2. Viittaan "pieni kysely"-kommenttiin. Olen huomannut, että jotkut postauksesi jäävät minulla käymättäkin, esim. tämä. En tiedä mistä johtuu, että eivät tule Uutisvirtaani.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Iloista päivää.