tiistai 22. toukokuuta 2012

Oja

Meillä kulkee tontin rajaa pitkin oja. Pituutta sillä on kilometrejä ja leveyttä niin paljon, ettei hyppäämällä yli pääse.

Eikös olekin kaunis? Yäk..

Klikkaa kuvaa suuremmaksi.

Talomme on rakennettu 1976-77. Ehkä joskus vuosia vuosia sitten oja on ruopattu mutta ei meidän tässä talossa asuessa ja olemme asuneet jo 8 vuotta.


Meidän kohdalla tuo oja on tynnä kuolleita, maatuneita lehtiä. Välillä vesi on huomattavasti korkeammlla, kuin nyt. Keväisin ojassa on paljon sammakon kutua ja pikku sammakoita loikkii koko kesän meidän nurmikolla.

Mutta aatelkaapas, kun tuo ruopataan. Sen pitäisi tapahtua tänä kesänä. Voi elämä, jos on hellepäivä. Tuosta tulee varmasi karmiva löyhkä ! Ei ehkä kannata sinä päivänä viedä pyykkejä narulle kuivumaan. Mulla on pyykkinarut just tuon ojan vieressä, vaikka mitä sen on väliä. Leviää se haju varmaan koko tienoolle.

Tuohon ojaan tulee putki, jonka pää on huomattavasti veden pinnan yläpuolella. Siitä putkesta tulee ryöpsäyksinä vettä monta kertaa päivässä. Vesi tulee kuulema jostain jalkapallokentän alta, joka on Euraan johtavan tien toisella puolen.

Sitten muihin pölinöihin.
Mulla oli mieletön päänsärky pari päivää sitten. Eilen oli nenä aivan tukossa. ( olis ollu hyvä päivä ojan ruoppaukselle, kun en mitään haistanut ). Lämpöä vähän nosti mutta ei kuitenkaan ns. kuumeen puolelle. Vain vähän yli 37. Kylymi välillä niin, että hampaat löi loukkua. Uloshengitys vinku.  Mutta tänään - tänään räkä lentää ja hengitys on hieman helpompaa. Että kyllä tämä tästä, kun vaan Serla riittää.


3 kommenttia:

 1. Toivotaan, että satutte olemaan jossain muualla vaikka päiväsellään kun ruoppaus tapahtuu.

  Sellainen puro olisi kiva (ei oja) jossa voisi sitten vaikka lapsi pulikoida - no joo, se tosin täytyisi varmaan aluksi aidata...

  VastaaPoista
 2. Meillä oli koulun pallokentän takana tuollainen oja. Arvaat varmaan mihin se pesäpallo aina yritettiin lyödä :D

  VastaaPoista
 3. huh,aika karmaisevan näköistä mönjää:( no,ehkä se siistiytyy ruoppaamisen jälkeen!
  Voimia tautiin...mulla jo 3 viikkoo pitäny räkästä yskää,jospa se hellittäisi juhannukseen mennessä..

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Iloista päivää.