tiistai 14. helmikuuta 2012

Eriarvoisuuttako

Paikallinen seurakunta järjestää alakouluikäisille yhden yön yli kestäviä leirejä.  Ryhmät on jaettu: 1-2 luokkalaiset, 3-4 luokkalaiset ja 5-6 luokkalaiset. Kukin ryhmä leireilee eri viikonloppuna.

Soitin srk ilmoittaakseni nuorimmaisemme leirille. Sain vastauksen, että voidaan nimi ottaa mutta voi olla, että ei pääse koska ei kuulu seurakuntaan, vaikka onkin ensimmäinen ilmoittautuja! Siis täh? Eikö rahamme kelpaa leirimaksuun? Olemmeko jotenkin huonompia, kun emme seurakuntaan kuulu? Luuleeko srk, että näin saa lisää seurakuntalaisia? Kategorioimalla ? Luulis kelpaavan leirille "pakanakin" jo siinäkin toivossa, että ehkä hän on tuleva seurakuntalainen. Ei taitais olla luterilaisella seurakunnalla vara valita. Käy entistä kovempi pölökkä seurakunnasta eroavien määrässä.

Oliskohan tuossa asiassa auttanut se, että kaksi lapsistamme kuuluu seurakuntaan? Mutta miten kauan...

9 kommenttia:

 1. Liitä lapsesi seurakuntaan, niin eikös se sitten pääse leirille ? Miksi sinne muiden pitäisi päästäkään ?

  VastaaPoista
 2. No siksi, että srk toitottaa olen kaikkien tervetulleita tilaisuuksiinsa. Kenties leireilemällä lapset tekevät joskus päätöksen, että haluavat srk. Ei sitä vanhempien tule päättää. Usko ja sen puitteissa seurakuntaan kuuluminen on henk.koht asia ja näin myös henk. kohtasesti tehtävä päätös.

  VastaaPoista
 3. Seurakuntaan ei voi lasta liittää, jos ei äiti kuulu seurakuntaan. Lapsi voi liittyä itsenäisesti vasta 15 vuotta täytettyään ja silloin hän on myös mielestäni jo niin iso, että osaa kyseisen päätöksen tehdä.

  VastaaPoista
 4. Ja läheltä seuranneena se 15v seurankuntaan liittyminen on TODELLA vaikeaa. Tutun tyttö tahtoi rippileirille muiden kavereidensa tavoin, hakeutuminen takaisin seurakuntaan piti aloittaa puoli vuotta aiemmin ja mitä ihmeellisempiä syitä piti olla, että miksi ja miksi?
  Piti täyttää vaikka mitä kaavakkeita ja hommailla erinäisiä lippuja ja lappuja.

  Kyllä se eroaminen on napin painalluksen päässä mutta liittyminen....

  Ja mä en kyllä ymmärrä sitä miksi ei voisi osallistua leiriin jos ei kuulu seurakuntaan? Naurettavaa jopa!

  VastaaPoista
 5. Kyllä minun lapseni ja mieheni kuuluvat luterilaiseen seurakuntaan vaikka minä en kuulukaan. Päätimme että saavat itse aikanaan erota jos eivät halua kuulua. Omasta kokemuksestani voin sanoa että seurakuntaan kuuluvat lapset pääsevät monessa asiassa helpommalla, vaikka ehkä tilanne on minun lapsuudestani muuttunut. Toivon ainakin!

  VastaaPoista
 6. Meillä kaksi lasta liittyi seurakuntaan 15 vuotiaana. Ei tarvinnu kuin allekirjoitus paperiin ja sillä sipuli. Yhtä helposti kävi kuin eroaminenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä onnistui,kun otin internet exploirerin, nyt käyttöön.
   En nyt puutu tuohon seurakuntajuttuun,mutta olen pitkälti samaa mieltä kanssasi.

   Poista
 7. "Ole mielipitteen antoon jäävi entisenä seurakuntani (Ilom.ev.lut.srk) palvelijana/työntekijänä";)

  VastaaPoista
 8. Paska juttu, sanon minä, vaikka olenkin entinen srk. työntekijä ja ent. luterilainen. Ei kyllä noin saisi tehdä, ei sitten millään.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Iloista päivää.